Денвер има велике планове за Јокића!

Нагетси су и те како свесни каквог бисера имају у својим редовима.

Кошарка 24.07.2016 | 13:15
Денвер има велике планове за Јокића!
Иако се о таленту Николе Јокића дуго слушало и иако су веома праћене његове партије у НБА лиги, он је овог лета ипак успео да позитивно изненади и да у дресу Србије надмаши очекивања.

И даље јако млади центар из Сомбора (21) показао је на олимпијским квалификацијама не само велики таленат, већ и чист квалитет, због којег је заслужено и награђен признањем "МВП турнира".

Док Никола игра одлично под командом селектора Александра Ђорђевића, у НБА активно прате његов рад и не крију да најозбиљније рачунају на бившег играча Мега Лекса.

Јокићев тренер у Денверу, Мајк Мелоун, разговарао је ове недеље са америчким новинарима и дао јасан одговор на питање какви су планови са српским центром:

"Да, мислим да можемо да градимо тим око Јокића", његова је порука.

У својој дебитантској НБА сезони, супер талентовани центар одиграо је 80 утакмица, био стартер на 55 и просечно на терену проводио по 21,7 минута. По утакмици је постизао тачно десет поена, уз седам скокова у просеку и 2,4 асистенције.

Следеће сезоне, центар репрезентације Србије имаће јачу конкуренцију и у Јусуфу Нуркићу, интернационалцу из БиХ, који је у такмичарској 2015/16 често одсуствовао због повреда, а који такође покрива центарску позицију.

Ипак, и са често ограниченом минутажом, Јокић је већ у дебитантској сезони показао да је и те како способан да игра највишем нивоу и да је, уз прави рад, пред њим заиста лепа будућност.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар