Denver ima velike planove za Jokića!

Nagetsi su i te kako svesni kakvog bisera imaju u svojim redovima.

Košarka 24.07.2016 | 13:15
Denver ima velike planove za Jokića!
Iako se o talentu Nikole Jokića dugo slušalo i iako su veoma praćene njegove partije u NBA ligi, on je ovog leta ipak uspeo da pozitivno iznenadi i da u dresu Srbije nadmaši očekivanja.

I dalje jako mladi centar iz Sombora (21) pokazao je na olimpijskim kvalifikacijama ne samo veliki talenat, već i čist kvalitet, zbog kojeg je zasluženo i nagrađen priznanjem "MVP turnira".

Dok Nikola igra odlično pod komandom selektora Aleksandra Đorđevića, u NBA aktivno prate njegov rad i ne kriju da najozbiljnije računaju na bivšeg igrača Mega Leksa.

Jokićev trener u Denveru, Majk Meloun, razgovarao je ove nedelje sa američkim novinarima i dao jasan odgovor na pitanje kakvi su planovi sa srpskim centrom:

"Da, mislim da možemo da gradimo tim oko Jokića", njegova je poruka.

U svojoj debitantskoj NBA sezoni, super talentovani centar odigrao je 80 utakmica, bio starter na 55 i prosečno na terenu provodio po 21,7 minuta. Po utakmici je postizao tačno deset poena, uz sedam skokova u proseku i 2,4 asistencije.

Sledeće sezone, centar reprezentacije Srbije imaće jaču konkurenciju i u Jusufu Nurkiću, internacionalcu iz BiH, koji je u takmičarskoj 2015/16 često odsustvovao zbog povreda, a koji takođe pokriva centarsku poziciju.

Ipak, i sa često ograničenom minutažom, Jokić je već u debitantskoj sezoni pokazao da je i te kako sposoban da igra najvišem nivou i da je, uz pravi rad, pred njim zaista lepa budućnost.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar