Нови Србин у НБА лиги: Није важно да ли си прва или друга рука...

Стефан Јанковић о двогодишњем уговору са Мајамијем, Србији и Партизану...

Кошарка 23.07.2016 | 15:45
Нови Србин у НБА лиги: Није важно да ли си прва или друга рука...
Бобан Марјановић са уговором од 21.000.000 долара у Детроиту, Немања Бјелица у Минесоти, Никола Јокић у Денверу, а у Мајамију - Стефан Јанковић. Момак рођен у Београду 1993. године, али прилично непознат српској јавности, јер је одрастао у Канади и за уговор у НБА лиги изборио се преко универзитета  на Хавајима. У разговору за Спортски журнал прича о томе како је уопште и дошао на Флориду.

“Мајами није  имао ниједан пик ове године и показао је интересовање две недеље пре драфта да, ако не будем драфтован, да желе да ме потпишу. И то се остварило сат времена после драфта, јер је мој агент Раде Филиповић договорио двогодишњи уговор са Мајамијем, који је делимично гарантован. Он ми је увек говорио: ’Није важно да ли си прва или друга рука, важно је да одеш у добар клуб и код тренера који зна да те користи и развија као играча’. Ја мислим да сам отишао у фанстатиан клуб који је само у последње две године развио Џоша Ричардсона и Тајлера Џонсона“, рапортира Јанковић за Журнал.

Непољуљаног самопоуздања, иако су га НБА тимови прескочили на драфту.

“Новац ће доћи као последица великог рада“, чврсто стоји  на земљи 22-годишњи крилни центар.

Кад покуша да себе представи српској јавности...

“Ја сам  четворка која шири. Могу да играм и лицем и леђима ка кошу, могу да спустим лопту у дриблинг и имам изузетно брз први корак. Морам да радим на свом телу и технички да се спустим да будем што нижи када нападам лицем. Много, много рада је испред себе“.

Узалуд прича. Зна се добро да Србија најбоље памти кад неко игра за репрезентацију, а како Јанковић има и канадско држављанство можда ће моћи и да бира.

“Србија је моја земља и увек ће остати. Корење никад нећу заборавити. Исто тако, поштујем како су у Канади прихватили мене и моју породицу. Моја веза са Србијом, Босном, Фочом... никад неће престати“, категорички ће Јанковић, који је овог лета био и на мети Партизановог шефа струке Александра Џикића.

Жеља да се опроба у НБА лиги је ипак превагнула на другу страну.

“Тренера Александра Џикића сам упознао у Лас Вегасу и његова жеља да ме доведе у Партизан ми ласка, годи. Он је је изванредан тренер.. Развио је многе играче укључујући и Горана Драгића у Олимпији, Зорана Драгића у Крки и многе друге. Представио је свој план, али сад тренутно сам фокусиран искључиво на Мајами и НБА“, закључује Јанковић јављање за Спортски журнал.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар