Novi Srbin u NBA ligi: Nije važno da li si prva ili druga ruka...

Stefan Janković o dvogodišnjem ugovoru sa Majamijem, Srbiji i Partizanu...

Košarka 23.07.2016 | 15:45
Novi Srbin u NBA ligi: Nije važno da li si prva ili druga ruka...
Boban Marjanović sa ugovorom od 21.000.000 dolara u Detroitu, Nemanja Bjelica u Minesoti, Nikola Jokić u Denveru, a u Majamiju - Stefan Janković. Momak rođen u Beogradu 1993. godine, ali prilično nepoznat srpskoj javnosti, jer je odrastao u Kanadi i za ugovor u NBA ligi izborio se preko univerziteta  na Havajima. U razgovoru za Sportski žurnal priča o tome kako je uopšte i došao na Floridu.

“Majami nije  imao nijedan pik ove godine i pokazao je interesovanje dve nedelje pre drafta da, ako ne budem draftovan, da žele da me potpišu. I to se ostvarilo sat vremena posle drafta, jer je moj agent Rade Filipović dogovorio dvogodišnji ugovor sa Majamijem, koji je delimično garantovan. On mi je uvek govorio: ’Nije važno da li si prva ili druga ruka, važno je da odeš u dobar klub i kod trenera koji zna da te koristi i razvija kao igrača’. Ja mislim da sam otišao u fanstatian klub koji je samo u poslednje dve godine razvio Džoša Ričardsona i Tajlera Džonsona“, raportira Janković za Žurnal.

Nepoljuljanog samopouzdanja, iako su ga NBA timovi preskočili na draftu.

“Novac će doći kao posledica velikog rada“, čvrsto stoji  na zemlji 22-godišnji krilni centar.

Kad pokuša da sebe predstavi srpskoj javnosti...

“Ja sam  četvorka koja širi. Mogu da igram i licem i leđima ka košu, mogu da spustim loptu u dribling i imam izuzetno brz prvi korak. Moram da radim na svom telu i tehnički da se spustim da budem što niži kada napadam licem. Mnogo, mnogo rada je ispred sebe“.

Uzalud priča. Zna se dobro da Srbija najbolje pamti kad neko igra za reprezentaciju, a kako Janković ima i kanadsko državljanstvo možda će moći i da bira.

“Srbija je moja zemlja i uvek će ostati. Korenje nikad neću zaboraviti. Isto tako, poštujem kako su u Kanadi prihvatili mene i moju porodicu. Moja veza sa Srbijom, Bosnom, Fočom... nikad neće prestati“, kategorički će Janković, koji je ovog leta bio i na meti Partizanovog šefa struke Aleksandra Džikića.

Želja da se oproba u NBA ligi je ipak prevagnula na drugu stranu.

“Trenera Aleksandra Džikića sam upoznao u Las Vegasu i njegova želja da me dovede u Partizan mi laska, godi. On je je izvanredan trener.. Razvio je mnoge igrače uključujući i Gorana Dragića u Olimpiji, Zorana Dragića u Krki i mnoge druge. Predstavio je svoj plan, ali sad trenutno sam fokusiran isključivo na Majami i NBA“, zaključuje Janković javljanje za Sportski žurnal.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar