Погба - ДА, ДА, ДА! Трансфер вијека је ту!

Играч којег је Јувентус довео из Манчестер Јунајтеда за НУЛА евра, одлази у највећем трансферу свих времена, а Јувентус, Погба и Мино Рајола ће згрнути гомилу пара!

Фудбал 22.07.2016 | 16:30
Погба - ДА, ДА, ДА! Трансфер вијека је ту!
Дилеме више нема: Пол Погба долази у Манчестер Јунајтед! Сутра, прекосутра за седам, 10 или 15 дана, није важно. Битно је да долази. Са свих страна стижу потврде да је отворено кључно поглавље највећег трансфера у историји фудбала. После недеља опипавања пулса, тестирања и припремања тактике, јуче су преговори и званично почели.

Насловнице три водећа италијанска спортска дневника - Газета, Коријере и Тутоспорт -  јутрос вриште са Погбиним сликама и насловима који имају саму једну поруку: играч жели у Манчестер Јунајтед! Истовремено, Марка из Шпаније јавља да је Реал Мадрид дефинитивно одустао од Поле Погбе и да је Манчестер Јунајтеду отворен пут ка ангжаману Француза из Јувентуса. Краљевићи су се потпуно окренули Андреу Гомешу. На Острву су опрезнији,Скај још не излази са својим информацијама, док локална штампа у Манчестеру тврди да ће посао бити закључен ускоро. Свему томе је претхдио разговор Погбе са људима из Јувентуса у којем их је замолио да га пусте у Манчестер Јунајтед.

Шта се десило јуче?

Јувентусов спортски директор Ђузепе Марота, његова десна рука Фабио Паратићи и извесни адвокат са једне стране и Манчестер Јунајтедов човек за трансфере Ед Вудворд појачанПогбиним менаџером Мином Рајолом са друге стране су се јуче први пут овог лета нашли очи у очи.

Манчестер Јунајтед је изашао са понудом од 101.000.000 евра за Погбу и одбијен је. Јуве је глатко одбио тај предлог. Италијански шампион жели светски рекорд! Реал Мадрид јеГерета Бејла платио 101.000.000 евра, Стара дама жели да Погба постане најскупљи трансфер у историји фудбала. И далеко најисплативија инвестиција неког клуба. Подсетимо,Погба је у Јуде дошао за НУЛА евра из Манчестер Јунајтеда!

Зато је јучерашња одбијена понуда била само почетак и увод у оно право што тек следи. Јувентусов захтев је 120.000.000 плус бонуси у зависности од учинка Погбе. То не укључује комисију од 25.000.000 евра коју ће Манчестер Јунајтед исплатити менаџеруМину Рајоли. Вудворд ће морати још дубље да завуче руку у џеп и плати 120.000.000 евра, а Јуве би могао да заборави на укључивање бонуса у целу причу.

Погба инсистира на трансферу, његов менаџер Мино Рајола још више. Једноставно, оваква прилика се не пропушта. Контроверзни Италијан ће узети огромну комисију за трансфер, аПогба ће постати један од најплаћенијих играча света. Италијански медији имају информације да је у питању уговор на пет година, али им се извори не поклапају када је реч о примањима француског везисте.

Газета пише да ће Погба зарађивати 13.000.000 евра годишње, али и да има ранији уговор са Јувентусом да 20 одсто од обештећења иде њему. То је близу 25.000.000 евра и јасно је зашто играч и менаџер инсистирају на трансферу. Коријере дело Спорт пише да ће Погбинтрансфер износити 125.000.000 евра, а да ће играч годишње зарађивати 20.000.000 европских новчаница. На крају, јако је битно и шта пише торински дневник Тутоспорт. Они обично важе за новину којој се не верује и која је препуна нетачних информација. Лист ради у служби интереса Јувентуса, али и он јутрос са насловнице поручује да је Погба затражио трансфер и да ће у Манчестеру зарађивати 20.000.000 евра годишње. Дакле, порука навијачима Јувентуса је да се помире са трансфером.

Ова продаја је потребна Јувентусу да би кренуо у довођење Гонзала Игуаина. Није да Бјанконерима недостаје новац, али због финансијског фер-плеја и чистих књига, нешто овако им је неопходно. Дакле, нема рат, нема одложеног плаћања. Јунајтед плаћаПогбу, Јуве одмах тај новац користи за активацију Игуаинове клаузуле и Наполи може да се слика.

Погбу нестрпљиво чека и Мурињо. Он је отпуровао са екипом на турнеју по Кини и добио уверење клуспке управе да ће Погба ускоро бити завршен. Мурињо је почео предсезону са формацијом 4-2-3-1, али чека Погбу да би прешао на 4-3-3 тврде локални медији позивајући се на изворе из клуба. Јасно је колико му је Погба важан...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар