Pogba - DA, DA, DA! Transfer vijeka je tu!

Igrač kojeg je Juventus doveo iz Mančester Junajteda za NULA evra, odlazi u najvećem transferu svih vremena, a Juventus, Pogba i Mino Rajola će zgrnuti gomilu para!

Fudbal 22.07.2016 | 16:30
Pogba - DA, DA, DA! Transfer vijeka je tu!
Dileme više nema: Pol Pogba dolazi u Mančester Junajted! Sutra, prekosutra za sedam, 10 ili 15 dana, nije važno. Bitno je da dolazi. Sa svih strana stižu potvrde da je otvoreno ključno poglavlje najvećeg transfera u istoriji fudbala. Posle nedelja opipavanja pulsa, testiranja i pripremanja taktike, juče su pregovori i zvanično počeli.

Naslovnice tri vodeća italijanska sportska dnevnika - Gazeta, Korijere i Tutosport -  jutros vrište sa Pogbinim slikama i naslovima koji imaju samu jednu poruku: igrač želi u Mančester Junajted! Istovremeno, Marka iz Španije javlja da je Real Madrid definitivno odustao od Pole Pogbe i da je Mančester Junajtedu otvoren put ka angžamanu Francuza iz Juventusa. Kraljevići su se potpuno okrenuli Andreu Gomešu. Na Ostrvu su oprezniji,Skaj još ne izlazi sa svojim informacijama, dok lokalna štampa u Mančesteru tvrdi da će posao biti zaključen uskoro. Svemu tome je prethdio razgovor Pogbe sa ljudima iz Juventusa u kojem ih je zamolio da ga puste u Mančester Junajted.

Šta se desilo juče?

Juventusov sportski direktor Đuzepe Marota, njegova desna ruka Fabio Paratići i izvesni advokat sa jedne strane i Mančester Junajtedov čovek za transfere Ed Vudvord pojačanPogbinim menadžerom Minom Rajolom sa druge strane su se juče prvi put ovog leta našli oči u oči.

Mančester Junajted je izašao sa ponudom od 101.000.000 evra za Pogbu i odbijen je. Juve je glatko odbio taj predlog. Italijanski šampion želi svetski rekord! Real Madrid jeGereta Bejla platio 101.000.000 evra, Stara dama želi da Pogba postane najskuplji transfer u istoriji fudbala. I daleko najisplativija investicija nekog kluba. Podsetimo,Pogba je u Jude došao za NULA evra iz Mančester Junajteda!

Zato je jučerašnja odbijena ponuda bila samo početak i uvod u ono pravo što tek sledi. Juventusov zahtev je 120.000.000 plus bonusi u zavisnosti od učinka Pogbe. To ne uključuje komisiju od 25.000.000 evra koju će Mančester Junajted isplatiti menadžeruMinu Rajoli. Vudvord će morati još dublje da zavuče ruku u džep i plati 120.000.000 evra, a Juve bi mogao da zaboravi na uključivanje bonusa u celu priču.

Pogba insistira na transferu, njegov menadžer Mino Rajola još više. Jednostavno, ovakva prilika se ne propušta. Kontroverzni Italijan će uzeti ogromnu komisiju za transfer, aPogba će postati jedan od najplaćenijih igrača sveta. Italijanski mediji imaju informacije da je u pitanju ugovor na pet godina, ali im se izvori ne poklapaju kada je reč o primanjima francuskog veziste.

Gazeta piše da će Pogba zarađivati 13.000.000 evra godišnje, ali i da ima raniji ugovor sa Juventusom da 20 odsto od obeštećenja ide njemu. To je blizu 25.000.000 evra i jasno je zašto igrač i menadžer insistiraju na transferu. Korijere delo Sport piše da će Pogbintransfer iznositi 125.000.000 evra, a da će igrač godišnje zarađivati 20.000.000 evropskih novčanica. Na kraju, jako je bitno i šta piše torinski dnevnik Tutosport. Oni obično važe za novinu kojoj se ne veruje i koja je prepuna netačnih informacija. List radi u službi interesa Juventusa, ali i on jutros sa naslovnice poručuje da je Pogba zatražio transfer i da će u Mančesteru zarađivati 20.000.000 evra godišnje. Dakle, poruka navijačima Juventusa je da se pomire sa transferom.

Ova prodaja je potrebna Juventusu da bi krenuo u dovođenje Gonzala Iguaina. Nije da Bjankonerima nedostaje novac, ali zbog finansijskog fer-pleja i čistih knjiga, nešto ovako im je neophodno. Dakle, nema rat, nema odloženog plaćanja. Junajted plaćaPogbu, Juve odmah taj novac koristi za aktivaciju Iguainove klauzule i Napoli može da se slika.

Pogbu nestrpljivo čeka i Murinjo. On je otpurovao sa ekipom na turneju po Kini i dobio uverenje kluspke uprave da će Pogba uskoro biti završen. Murinjo je počeo predsezonu sa formacijom 4-2-3-1, ali čeka Pogbu da bi prešao na 4-3-3 tvrde lokalni mediji pozivajući se na izvore iz kluba. Jasno je koliko mu je Pogba važan...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar