ЛЕ: Партизанова обавеза у Пољској - ГОЛ! Барем један...

"Парни ваљак" кренуо на реванш у Пољску. Партизан у Београду пропустио много прилика, тако да се црно-бели надају да ће пропусте из првог меча наплатити у реваншу. Испадање није опција и значи катастрофу.

Фудбал 20.07.2016 | 16:30
ЛЕ: Партизанова обавеза у Пољској - ГОЛ! Барем један...
Партизан је отпутовао у Пољску, где га у четвртак (од 21.05) чека реванш утакмица 2. кола квалификација за Лигу Европе против Заглембја. Резултат из првог меча (0:0) намеће обавезу "парном ваљку" да и у Лубину нападне, судећи по првом дуелу у Београду, мање квалитетног противника и тако покуша да надокнади пропусте из Хумске, када ниједну од бројних прилика није претворио у поготак и победу.

Шеф стручног штаба српског освајача Купа Иван Томић на пут у Пољску повео је 21 играча.

На списку путника нема Валри Божинова, тако да ће у реваншу тренер Партизана рачунати на два класична шпица Николу Ђурђића и младог Душана Влаховића. У авиону није било места ни за Словенца Грегора Балажица. Још од раније је познато да Леонардо није довољно физички спреман и да ће пропустити прво евро гостовање новог клуба, а поред њих у Београду су остали још Небојша Косовић, Немања Милетић, Милан Радин, Марко Јевтовић, Марко Голубовић, Јован Нишић и Урош Дамјановић.

ПУТНИЦИ ЗА ПОЉСКУ

ГОЛМАНИ: Бојан Шаранов, Филип Кљајић, Марко Јовичић;

ОДБРАНА: Мирослав Вулићевић, Седрик Гогуа, Никола Миленковић, Миладин Стевановић, Бојан Остојић, Мирослав Богосавац;

ВЕЗНИ ФУДБАЛЕРИ: Дарко Брашанац, Евертон Луиз, Марко Јанковић, Мирослав Радовић, Немања Михајловић, Саша Илић, Саша Марјановић, Саша Лукић, Ален Стевановић, Петар Ђуричковић.

НАПАДАЧИ: Никола Ђурђић и Душан Влаховић.

Марко Јанковић се у позитивном светлу представио навијачима Партизана и левокрилни нападач требало би и да у реваншу представља велику опасност по гол Заглембја.

"Били смо бољи у првом мечу, али нисмо искористили шансе. У реваншу ће се Заглебје отворити и то је наша шанса, јер ћемо ми играти исто као у Београду. Они су озбиљан тим, међутим, ако уђемо у меч као у Хумској, све ће од нас зависити. Даћу све од себе да и ја будем бољи него у првом сусрету, који сам играо повређен, али је најважније да изборимо пролаз у треће коло", изјавио је Јанковић за "Информер" пред полазак за Лубин.

Пољаци су у Београду деловали изразито дефанзивно, али су задовољни резултатом из првог сусрета истакли да ће право лице показати пред својим навијачима. Без обзира на све, евентуална елиминација Партизана већ на старту европског пута била би катастрофа за трофејни клуб из Хумске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар