LE: Partizanova obaveza u Poljskoj - GOL! Barem jedan...

"Parni valjak" krenuo na revanš u Poljsku. Partizan u Beogradu propustio mnogo prilika, tako da se crno-beli nadaju da će propuste iz prvog meča naplatiti u revanšu. Ispadanje nije opcija i znači katastrofu.

Fudbal 20.07.2016 | 16:30
LE: Partizanova obaveza u Poljskoj - GOL! Barem jedan...
Partizan je otputovao u Poljsku, gde ga u četvrtak (od 21.05) čeka revanš utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Zaglembja. Rezultat iz prvog meča (0:0) nameće obavezu "parnom valjku" da i u Lubinu napadne, sudeći po prvom duelu u Beogradu, manje kvalitetnog protivnika i tako pokuša da nadoknadi propuste iz Humske, kada nijednu od brojnih prilika nije pretvorio u pogotak i pobedu.

Šef stručnog štaba srpskog osvajača Kupa Ivan Tomić na put u Poljsku poveo je 21 igrača.

Na spisku putnika nema Valri Božinova, tako da će u revanšu trener Partizana računati na dva klasična špica Nikolu Đurđića i mladog Dušana Vlahovića. U avionu nije bilo mesta ni za Slovenca Gregora Balažica. Još od ranije je poznato da Leonardo nije dovoljno fizički spreman i da će propustiti prvo evro gostovanje novog kluba, a pored njih u Beogradu su ostali još Nebojša Kosović, Nemanja Miletić, Milan Radin, Marko Jevtović, Marko Golubović, Jovan Nišić i Uroš Damjanović.

PUTNICI ZA POLJSKU

GOLMANI: Bojan Šaranov, Filip Kljajić, Marko Jovičić;

ODBRANA: Miroslav Vulićević, Sedrik Gogua, Nikola Milenković, Miladin Stevanović, Bojan Ostojić, Miroslav Bogosavac;

VEZNI FUDBALERI: Darko Brašanac, Everton Luiz, Marko Janković, Miroslav Radović, Nemanja Mihajlović, Saša Ilić, Saša Marjanović, Saša Lukić, Alen Stevanović, Petar Đuričković.

NAPADAČI: Nikola Đurđić i Dušan Vlahović.

Marko Janković se u pozitivnom svetlu predstavio navijačima Partizana i levokrilni napadač trebalo bi i da u revanšu predstavlja veliku opasnost po gol Zaglembja.

"Bili smo bolji u prvom meču, ali nismo iskoristili šanse. U revanšu će se Zaglebje otvoriti i to je naša šansa, jer ćemo mi igrati isto kao u Beogradu. Oni su ozbiljan tim, međutim, ako uđemo u meč kao u Humskoj, sve će od nas zavisiti. Daću sve od sebe da i ja budem bolji nego u prvom susretu, koji sam igrao povređen, ali je najvažnije da izborimo prolaz u treće kolo", izjavio je Janković za "Informer" pred polazak za Lubin.

Poljaci su u Beogradu delovali izrazito defanzivno, ali su zadovoljni rezultatom iz prvog susreta istakli da će pravo lice pokazati pred svojim navijačima. Bez obzira na sve, eventualna eliminacija Partizana već na startu evropskog puta bila bi katastrofa za trofejni klub iz Humske.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar