Кошаркашице Србије: У Рио не идемо као туристкиње!

Кошаркашице Србије завршиле су припреме на Златибору и сада спремно дочекују Олимпијске игре.

Кошарка 22.07.2016 | 14:45
Кошаркашице Србије: У Рио не идемо као туристкиње!
Током осам дана 15 кошаркашица вредно је радило по диктату стручног штаба, припремајући се за највећа искушења која их у августу очекују на Олимпијском турниру у Рију.

Српски тим у Рио путује 30. јула, а до тада ће тренирати и играти утакмице у новобеоградској дворани „Ранко Жеравица“.

Већ у среду, тренинзима екипе придружиће се две играчице из женске НБА Ана Дабовић и Соња Петровић, као и Александра Црвендакић, која је са младом репрезентацијом у Португалу освојила четврто место.

„Одлично смо одрадили припреме на Златибору. Марина Маљковић има визију о томе шта жели да види од нас на турниру и на сваком тренингу смо радиле напорно да би достигле тај ниво. Тимска хемија је такође на високом нивоу. Ми можда немамо тај индивидуални таленат какав имају друге екипе против који ћемо играти, али када играмо заједно, онда можемо да будемо веома јаке. Имаћемо изазовну групу у Рију и тешко је проценити колико можемо да постигнемо. Међутим, ако наставимо да радимо напорно, ако пратимо Маринин план, онда ми се свиђају наше шансе“, истакла је Данијел Пејџ.

Са њом се сагласила и саиграчица из центарске линије Драгана Станковић, која је била уз репрезентацију током квалификационих утакмица у фебруару месецу.

„Иако смо у тешкој групи мислим да можемо да остваримо добар пласман. Овај тим је своју снагу показао на претходном Европском шампионату. Зато смо и на овим припремама на Златибору радиле напорно. Једна сам од млађих у екипи и могу много тога да научим током тренинга. Девојке су ме одлично прихватиле. Већину сам познавала од раније, па ми је због тога било лакше да се уклопим“, тврди Драгана Станковић.

Вредан рад током припрема на Златибору приказала је и Маја Шкорић, која је убеђена да ће екипа у наредном периоду достићи савршену форму.

„Атмосфера је један од кључних фактора за успех екипе. То је оно што краси нашу репрезентацију, што је доносило успех раније, а сигурно ће и у будућности. И раније сам била део овог система и знам шта се очекује. Трудим се максимално да се уклопим“, закључила је Маја Шкорић.

Наше кошаркашице први пут на Олимпијским играма наступиће под именом Србија, а први пут ћемо имати тим на турниру после 28 година.

„Узбуђена сам што ћу имати прилику да играм на својим првим Олимпијским играма. То је велика част и једва чекам да доживим то искуство. У исто време знам да у Рио не идемо као туристи. Имамо озбиљан посао и циљеве које желимо тамо да испунимо“, истакла је Данијел Пејџ.

Србија прву утакмицу на Олимпијским играма у Рију има 7. августа против Шпаније, а противнице у групи су још и Канада, Сједињене Америчке Државе, Кина и Сенегал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар