Звезда врло блиједа, али прошла Валету!

Звездин арсенал пун барута, али панцир је из бабиног ормара! Црвено-бели савладали Валету са 2:1, али ће против Лудогореца морати много боље ако мисле да се и на јесен такмиче у Европи!

Фудбал 19.07.2016 | 22:45
Звезда врло блиједа, али прошла Валету!
Захтев важи од давнина: Црвена звезда мора да побеђује, али и да игра атрактиван фудбал. И потрудила се управа Црвене звезде да током прелазног рока навијачима поклони играче који знају лопте. Међутим, негде у том процесу свесно је ушла и у ризик да сезону почне са одбраном која јој се можда неће обити о главу у првенству, али ће јој у Европи, колико год потрајала, задавати мигрену при сваком противничком атаку на гол Дамира Кахримана.

А потрајаће та европска авантура барем још две недеље, пошто Валета, упкос фудбалској мудрости некарактеристичној за клубови из земаља попут Малте, ипак није могла да се одупре објективно школованијима од себе. У реваншу другог кола квалификација за Лигу шампиона црвено-бели су ношени хуком 31.112 људи са трибина стадиона „Рајко Митић“ головима Мичела Доналда и Александра Катаија славили са 2:1 и изборили се за двомеч са Лудогорецом у коме ће, ако изађу као победници, обезбедити макар групну фазу Лиге Европе.

Буде ли се Звезда тамо и нашла, имаће шта да понуди, јер ма колико нејаки Малтежани не могу да буду огледало крајњих могућности Београђана, видело се и вечерас да Александар Катаи, овај пут са капитенском траком, и остатак екипе имају чиме да угрозе ривала. Видело се то и кад Гелор Канга повуче лопту док се о њега чувари одбијају, и кад је Катаи интелигентним потезима распаривао поседњу линију Валете, и при неким мајсторским триковима Пабла Моучеа, па и кад је Доналд у том 30. минуту умало одвалио стативу пре но што је пројектил са 30 метара о мартинелу завршио у мрежи Емануела Бартола.



Погрешно би било заборавити и Славољуба Срнића, који је у 76. минуту спојио Катаија са голом и тим вероватно и одлучујућим пасом показао да у борби за место у стартних 11 и Звездине новајлије из иностранства треба да се „плаше“ староседеоца колико и ови њих.



Међутим, све то неће много или чак нимало значити Звезди ако навијачи наставе да се хватају за главу сваки пут кад се противнк нађе на црвено-белој половини терена. Само мало квалитетнији индивидуалци од Валетиних, а они су далеко од европског нивоа, напунили би мрежу Дамира Кахримана до врха.

И нису само штопери, мада је то уврежено мишљење, једини кривци за ту промају у последњој линији. Превише лоших пасова у опасној зони, превелика гужва на самом центру због које се поставља питање могу ли Доналд, Дамијен Ле Талек и Канга да уопште играју заједно у оваквој формацији, а да не се сударају. И упркос томе допусте гостима да се три пута нађу у ситуацији један на један са одличним Кахриманом.

Рекао је Звездан Терзић да у Црвеној звезди добро знају где су шупљи, али да нису у ситуацији да могу да приуште да закрпе све рупе. Ако је неко и имао недоумице где то цури сада више сигурно нема. Отуц и звиждуци западне трибине после изласка Џонатана Бенитеза самог пред Кахримана у 22. минуту. Иста сцена и у 67. минуту када је Фортуна још једном била савезник домаће екипе. Призори у потпуној контрадикторноси са још гласнијим певањем са севера после гола Џонатана Каруане у 11, када је Томас Фибел после корнера закаснио да га покрије на првој стативи.



Циљ је свеједно остварен, али је ишчезао сав онај оптимизам који се појавио у добром делу навијача када је Звезда на жребу извукла Лудогорец. Јесте почетак сезоне и јесте овај нови Звездин тим имао мало времена да се упозна. Али јесте ово и само Валета са Малте. И јесте да данас сви играју фудбал, али неки то чине боље него други. А ако су се Лудогорецови „шпијуни“ вечерас нечега уплашили онда је то могао да буде понајвише амбијент на Топчидерском брду.

И тек нешто више од тога.

ДРУГО КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА, РЕВАНШ МЕЧ

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ВАЛЕТА 2:1 (1:1)
/Доналд 30, Катаи 76 - Каруана 11/, прва утакмица 2:1, укупно 4:2

Стадион: Црвена звезда;
Гледалаца: 31.112;
Судија: Торе Хансен (Норвешка)
Жути картони: Доналд, Катаи (Црвена звезда), Бифа, Борг, Кремона (Валета)

Црвена звезда (4-2-3-1): Кахриман - Цветковић, Фибел, Рендулић, Ибањез - Ле Талек, Доналд - Моуче (од 65. Срнић), Канга (од 86. Руиз), Катаи - Вијеира (од 71. Сикимић).

Валета (4-2-3-1): Бартоло - Борг, Каруана, Круз, Азопарди (од 79. Умех) - Пина, Брифа (од 90+3. Кремона) - Ромеу (од 72. Сантијаго), Бенитез, Агуире- Мисфуд.

Извор: моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Делија БН

19.07.2016 22:34

Ово као да је писао вођа Гробара или предсједник управе Партизана... Гробари поклопите се ушима и учите од бољег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган БЛ

19.07.2016 23:28

Само напред Звездо!

ОДГОВОРИТЕ