Бомбом покушао убити бившу дјевојку!

Окружно тужилаштву Бањалука затражио је од судије за претходни поступак бањалучког Окружног суда да Горану Вучковићу (43), из Сефероваца код Градишке, одреди притвор због кривичног дјела тешко убиство у покушају.

Република Српска 19.07.2016 | 21:40
Бомбом покушао убити бившу дјевојку!
Вучковић, који је рођен у Аустрији, је осумњичен да је 13. јула дошао у Александровац код Лакташа у стан који користи П.С. (34) из тог мјеста.

Изреволтиран одбијањем оштећене да са њим обнови везу, у намјери да јој се освети и лиши живота оставио је ПВЦ врећицу у којој се између осталог налазила дрвена потпала за ватру и међу њом и експлозивна направа-ручна бомба која је била омотана кором дрвета и причвршћена жицом.

Врећицу је оштећена унијела у кућу и три дана касније не знајући да се у потпали налази бомба, исту ставила у пећ на чврсто гориво и запалила при чему је ватра активирала експлозивну направу због чега је дошло до експлозије, усљед које је П.С. задобила тешке тјелесне повреде у предјелу главе, груди и руку, преносе "Независне новине".

"Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора, јер постоји посебне околности које указују на опасност од бјекства и основана бојазан да ће осмуњичени, ометати кривични поступак утицајем на свједоке", навели су бањалучком Окружном тужилаштву.

Несрећна дјевојка је већ пет година подстанар у кући у којој је дошло до експлозије. Њен станодавац је испричао да за њу има само ријечи хвале. Комшије у невјерици описују овај догађај који је све шокирао.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар