Bombom pokušao ubiti bivšu djevojku!

Okružno tužilaštvu Banjaluka zatražio je od sudije za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda da Goranu Vučkoviću (43), iz Seferovaca kod Gradiške, odredi pritvor zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju.

Republika Srpska 19.07.2016 | 21:40
Bombom pokušao ubiti bivšu djevojku!
Vučković, koji je rođen u Austriji, je osumnjičen da je 13. jula došao u Aleksandrovac kod Laktaša u stan koji koristi P.S. (34) iz tog mjesta.

Izrevoltiran odbijanjem oštećene da sa njim obnovi vezu, u namjeri da joj se osveti i liši života ostavio je PVC vrećicu u kojoj se između ostalog nalazila drvena potpala za vatru i među njom i eksplozivna naprava-ručna bomba koja je bila omotana korom drveta i pričvršćena žicom.

Vrećicu je oštećena unijela u kuću i tri dana kasnije ne znajući da se u potpali nalazi bomba, istu stavila u peć na čvrsto gorivo i zapalila pri čemu je vatra aktivirala eksplozivnu napravu zbog čega je došlo do eksplozije, usljed koje je P.S. zadobila teške tjelesne povrede u predjelu glave, grudi i ruku, prenose "Nezavisne novine".

"Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer postoji posebne okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i osnovana bojazan da će osmunjičeni, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke", naveli su banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Nesrećna djevojka je već pet godina podstanar u kući u kojoj je došlo do eksplozije. Njen stanodavac je ispričao da za nju ima samo riječi hvale. Komšije u nevjerici opisuju ovaj događaj koji je sve šokirao.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar