Умаг: Џумхур избацио Алмагра!

Први рекет БиХ на старту Цроатиа Опена у Умагу савладао Шпанца Николаса Алмагра, петог носиоца турнира и 45. тенисера свијета, резултатом 2:1 (6:2, 5:7, 7:5).

Тенис 19.07.2016 | 21:15
Умаг: Џумхур избацио Алмагра!
Дамир Џумхур елиминисао је Николаса Алмагра у првом колу АТП турнира Умаг 2016!

Сјајни бх. тенисер у три сета елиминисао је Шпанца, који је био пети носилац турнира, а тренутно је 45. тенисер свијета. На крају је било 6:2, 5:7, 7:5, уз велику борбу на обје стране.

Џумхур је одлично отворио први меч на Цроатиа Опену и након пола часа игре стигао до вођства од 1:0 у сетовима. У првих пет гемова виђена су чак четири брејка, од чега три Сарајлије. Бх. тенисер повео је 3:0 и до краја задржао предност, те тријумфовао убједљиво 6:2.

Изједначена борба водила се у другом сету. Све до 12. гема нити један од тенисера није успио да одузме сервис ривалу. Чинило се да ће овај период игре отићи у тај-брејк, али је Џумхур на 5:6 направио низ грешака и дозволио Алмагру да стигне до изједначења у сетовима.

Слична ситуација и до средине одлучујућег сета. Сигурно су Џумхур и Алмагро чували свој сервис до 3:3, када је бх. тенисер након треће брејк лопте успио да поентира и поведе 4:3. Ипак, Шпанац је узвратио истом мјером, експресно се вратио у игру и изједначио на 4:4.

Иако је Алмагро сјајним ас сервисима доводио Џумхура до лудила (10:0), сјајни бх. тенисер на 5:5 направио је нови брејк, а онда успио да сачува свој сервис и ријеши меч у своју корист.

Дамир ће у осмини финала играти против бољег из дуела Франко Шкугор (Хрватска) - Томас Фабијано (Италија).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар