Umag: Džumhur izbacio Almagra!

Prvi reket BiH na startu Croatia Opena u Umagu savladao Španca Nikolasa Almagra, petog nosioca turnira i 45. tenisera svijeta, rezultatom 2:1 (6:2, 5:7, 7:5).

Tenis 19.07.2016 | 21:15
Umag: Džumhur izbacio Almagra!
Damir Džumhur eliminisao je Nikolasa Almagra u prvom kolu ATP turnira Umag 2016!

Sjajni bh. teniser u tri seta eliminisao je Španca, koji je bio peti nosilac turnira, a trenutno je 45. teniser svijeta. Na kraju je bilo 6:2, 5:7, 7:5, uz veliku borbu na obje strane.

Džumhur je odlično otvorio prvi meč na Croatia Openu i nakon pola časa igre stigao do vođstva od 1:0 u setovima. U prvih pet gemova viđena su čak četiri brejka, od čega tri Sarajlije. Bh. teniser poveo je 3:0 i do kraja zadržao prednost, te trijumfovao ubjedljivo 6:2.

Izjednačena borba vodila se u drugom setu. Sve do 12. gema niti jedan od tenisera nije uspio da oduzme servis rivalu. Činilo se da će ovaj period igre otići u taj-brejk, ali je Džumhur na 5:6 napravio niz grešaka i dozvolio Almagru da stigne do izjednačenja u setovima.

Slična situacija i do sredine odlučujućeg seta. Sigurno su Džumhur i Almagro čuvali svoj servis do 3:3, kada je bh. teniser nakon treće brejk lopte uspio da poentira i povede 4:3. Ipak, Španac je uzvratio istom mjerom, ekspresno se vratio u igru i izjednačio na 4:4.

Iako je Almagro sjajnim as servisima dovodio Džumhura do ludila (10:0), sjajni bh. teniser na 5:5 napravio je novi brejk, a onda uspio da sačuva svoj servis i riješi meč u svoju korist.

Damir će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Franko Škugor (Hrvatska) - Tomas Fabijano (Italija).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar