ЛШ: Да ''Маракана'', тј. ''Рајко Митић'' поново постане неосвојива тврђава!

Квалификације за Лигу шампиона се после девет година враћају на највећи српски стадион, навијачи очекују голеаду и ефИкасну игру против Ла Валете!

Фудбал 19.07.2016 | 18:00
ЛШ: Да ''Маракана'', тј. ''Рајко Митић'' поново постане неосвојива тврђава!
Те 2007.године Србија је славила две године од осамостаљења, за један еуро могли сте да добијете 80 динара, млада репрезентација наше земље је била друга у Европи, Црвена звезда је имала „мали“ финансијски дуг који је председник Драган Стојковић покушавао да санира. И што је за ову причу најважније: Маракана, највећи српски стадион, и даље је носио епитет - неосвојива Тврђава.

Није тешко закључити да се много тога у животу и раду Црвене звезде променило од лета 2007.године када је великан из Београда на свом буњишту одиграо последњи меч у квалификацијама за Лигу шампиона. Глазгов Ренџерс је извукао живу главу на Топчидерском брду и само убрзо свеопшту кризу у Љутице Богдана. Финансијску, кадровску, моралну... Квалификације за Лигу шампиона те поменуте 2007.године асу дошле „главе“ Црвеној звезди, а сада све структуре верују да је дошло време да најтрофејнији српски клуб финансијски васкрсне захваљујући успеху у еминентном такмичењу.

Дошао је и тај дан: квалификације за Лигу  шампиона се враћају на највећи српски стадион (20.30 часова), али далеко од тога да реванш сусрет са Валетом има призвук историјског. То је један од оних мечева унапред добијених, окарактерисаних као загревање за испит лета. Међутим, као што су Луковић и другови на Малти тражили давно изгубљени европски идентитет и понос, тако и вечерас неће имати само обавезу коју би требало да ослика коначан резултат.

Победа и то убедљива се некако подразумева. Звезда почев од утакмице са Валетом мора да потражи парамтере који су је учинили великом. Да покуша да уради све да Маракана, као што написасмо на почетку текста, поново буде неосвојива тврђава.

Пазите само овај туробан податак: на последњих шест европских мечева као домаћин Црвена звезда има само ЈЕДНУ победу. И то против исландског ИБВ-а. Највећи српски стадион постао је полигон који су похарали скупоцени играчи Каирата, а са главном на раменима са њега се вратили Нафтан, Омонија, Черноморец...

„Биће нам много лакше него на Малти. Наш терен је много већих димензија. Играмо боље пред Делија. Не сумњам да ћемо бити бољи него на првом мечу“, поручио је Звездин Аргентинац Луис Ибањез.

Победа уз много голова у мрежи Валете требало би да се чују до Разграда... Лудогорец је после жреба у петак некако спонтано добио улогу, ако ништа друго, благог фаворита... Можда и зато што Црвена звезда кроз ове квалификације тражи историјске параметре, понос и идентитет... На Малти је посао успешно завршен, али уз силне муке у првом полувремену. Просто амбиције Црвене звезде су висили на обалама Медитеранског мора... Звезда је некако преживела, а сада мора да покаже играчки напредак пред добро попуњеним трибинама Маракане.

У том циљу видећемо две промене у стартној постави. Капитена Луковића заменићеЗоран Рендулић, док ће Славољуб Срнић препустити место Аргентинцу Моучеу. Видећемо да ли је некадашњи крилни везиста Боке Јуниорс способан да произведе вече аплауза у Љутице Богдана, али за 45 минута на Малти је показао да је на „ти“ са лоптом... Видећемо и да ли је средњи ред у саставу Канга, Ле Талек, Доналд похватао конце, добио способност да помаже рањивој одбрани, као и да ли је Уго Вијеира жељан да изађе из голгетерске зоне сумрака.

Много тога Црвена звезда има да реши за седам дана како би се Европа (читај Лудогорец) поново плашила...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар