Лавров одговорио Керију на захтев да се Руси избаце са Олимпијских игара...!

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров се у разговору с америчким државним секретаром Џоном Керијем пожалио на мешање САД у решавање проблема у вези с оптужбама против руских спортиста због допинга.

Остали спортови 21.07.2016 | 13:15
Лавров одговорио Керију на захтев да се Руси избаце са Олимпијских игара...!
"Лавров је у телефонском разовору с Керијем казао све што мисли о писму Америчке антидопинг агенције у којем се тражи да цео руски тим буде суспендован с Олимпијских игара", саопштило је руско Министарство спољних послова.

Писмо, у које је агенција АП имала увид, проследиле су америчке и канадске антидпоинг власти пре него што је у понедељак објављен извештај Светске антидопинг агенције у којем се руски званичници оптужују да су заташкавали стотине случајева допинга.

У извештају светске независне комисије наводи се да су антидопинг лабораторије у Москви и Сочију штитиле допинговане руске спортисте, у склопу државног допинг система, којим је управљало, контролисало и надгледало министарство спорта, уз помоћ руске тајне службе. По саопштењу руског министарства, то писмо је садржало провокативне антируске захтеве које је Америчка антидопинг агенција упутила Међународном олимпијском комитету (МОК).

У писму се позива МОК да делује до следећег уторка како би осигурало да Руском олимпијском комитету и спортским удружењима не буде дозвољен долазак у Рио де Жанеиро, где 5. августа почињу Олимпијске игре. У писму се додаје и да могу бити направљени изузеци за спортисте из Русије који могу да докажу да су прошли строге антидопинг контроле у другим земљама.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

соко

21.07.2016 15:08

Па ниста ново гњиде тразе сваку прилику да окаљају образ православљу али руси имају јос карактер и образ на залост србија је то изгубила у русији јос не парадирају педери а сто се тице дроге и то је кренуло од амера и сво зло долази овоме свујету од америке

ОДГОВОРИТЕ