Lavrov odgovorio Keriju na zahtev da se Rusi izbace sa Olimpijskih igara...!

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov se u razgovoru s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem požalio na mešanje SAD u rešavanje problema u vezi s optužbama protiv ruskih sportista zbog dopinga.

Ostali sportovi 21.07.2016 | 13:15
Lavrov odgovorio Keriju na zahtev da se Rusi izbace sa Olimpijskih igara...!
"Lavrov je u telefonskom razovoru s Kerijem kazao sve što misli o pismu Američke antidoping agencije u kojem se traži da ceo ruski tim bude suspendovan s Olimpijskih igara", saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Pismo, u koje je agencija AP imala uvid, prosledile su američke i kanadske antidpoing vlasti pre nego što je u ponedeljak objavljen izveštaj Svetske antidoping agencije u kojem se ruski zvaničnici optužuju da su zataškavali stotine slučajeva dopinga.

U izveštaju svetske nezavisne komisije navodi se da su antidoping laboratorije u Moskvi i Sočiju štitile dopingovane ruske sportiste, u sklopu državnog doping sistema, kojim je upravljalo, kontrolisalo i nadgledalo ministarstvo sporta, uz pomoć ruske tajne službe. Po saopštenju ruskog ministarstva, to pismo je sadržalo provokativne antiruske zahteve koje je Američka antidoping agencija uputila Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK).

U pismu se poziva MOK da deluje do sledećeg utorka kako bi osiguralo da Ruskom olimpijskom komitetu i sportskim udruženjima ne bude dozvoljen dolazak u Rio de Žaneiro, gde 5. avgusta počinju Olimpijske igre. U pismu se dodaje i da mogu biti napravljeni izuzeci za sportiste iz Rusije koji mogu da dokažu da su prošli stroge antidoping kontrole u drugim zemljama.

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

soko

21.07.2016 15:08

Pa nista novo gnjide traze svaku priliku da okaljaju obraz pravoslavlju ali rusi imaju jos karakter i obraz na zalost srbija je to izgubila u rusiji jos ne paradiraju pederi a sto se tice droge i to je krenulo od amera i svo zlo dolazi ovome svujetu od amerike

ODGOVORITE