Барса мијења: И Абринес у НБА, стигао дуо из Русије!

Промене у каталонском гиганту.

Кошарка 22.07.2016 | 13:45
Барса мијења: И Абринес у НБА, стигао дуо из Русије!
Растанци и дочеци у Барселони.

После плејмејкера Каталонаца Томаша Саторанског, новог играча Вашингтона, преко океана преселио се и млади Алекс Абринес, перспективни бек који ће наредне три године играти за Оклахому.

Добитник Евролигине награде "Рисинг стар" за прошлу сезону прешао је међу Тандере и потписаће трогодишњи уговор за 18 милиона долара, а излазну клаузулу из уговора са Барсом доплатиће лично.

Због НБА прописа, Абринес (22, 198 цм) ће сам уплатити 1,7 милиона долара на рачун клуба за који је играо од 2012. године, а у новом тиму ће бити резервна опција новајлији Виктору Оладипу, трејдованом из Орланда заједно са литванским рукијем Домантасом Сабонисом.

Са друге стране, мимо растанака, Барселона је активна и када су у питању довођења нових играча, па је тако већ ангажовала крилног центра Локомотиве Кубањ Виктора Клавера. Да би га ангажовала, обавезала се да плати Валенсији два милиона евра.

Клаверов долазак сигурно је убрзала чињеница да је тренер Јоргос Барцокас такође овог лета напустио Краснодар и преселио се у Барселону.

Истовремено, чини се извесним да ће у Барсу и плејмејкер Тајрис Рајс, који је прошле сезоне уз Алексеја Шведа био најважнији играч Химкија.

Клуб из Подмосковља спустио је у понедељак цену за свог креатора игре и омогућио Каталонцима да већ ове недеље уврсте у свој састав и бившег МВП-а финала Евролиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар