Barsa mijenja: I Abrines u NBA, stigao duo iz Rusije!

Promene u katalonskom gigantu.

Košarka 22.07.2016 | 13:45
Barsa mijenja: I Abrines u NBA, stigao duo iz Rusije!
Rastanci i dočeci u Barseloni.

Posle plejmejkera Katalonaca Tomaša Satoranskog, novog igrača Vašingtona, preko okeana preselio se i mladi Aleks Abrines, perspektivni bek koji će naredne tri godine igrati za Oklahomu.

Dobitnik Evroligine nagrade "Rising star" za prošlu sezonu prešao je među Tandere i potpisaće trogodišnji ugovor za 18 miliona dolara, a izlaznu klauzulu iz ugovora sa Barsom doplatiće lično.

Zbog NBA propisa, Abrines (22, 198 cm) će sam uplatiti 1,7 miliona dolara na račun kluba za koji je igrao od 2012. godine, a u novom timu će biti rezervna opcija novajliji Viktoru Oladipu, trejdovanom iz Orlanda zajedno sa litvanskim rukijem Domantasom Sabonisom.

Sa druge strane, mimo rastanaka, Barselona je aktivna i kada su u pitanju dovođenja novih igrača, pa je tako već angažovala krilnog centra Lokomotive Kubanj Viktora Klavera. Da bi ga angažovala, obavezala se da plati Valensiji dva miliona evra.

Klaverov dolazak sigurno je ubrzala činjenica da je trener Jorgos Barcokas takođe ovog leta napustio Krasnodar i preselio se u Barselonu.

Istovremeno, čini se izvesnim da će u Barsu i plejmejker Tajris Rajs, koji je prošle sezone uz Alekseja Šveda bio najvažniji igrač Himkija.

Klub iz Podmoskovlja spustio je u ponedeljak cenu za svog kreatora igre i omogućio Kataloncima da već ove nedelje uvrste u svoj sastav i bivšeg MVP-a finala Evrolige.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar