Пандуревићева: Плави дизел, па акзице

Предсједавајућа Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић изјавила је данас да посланици ове странке неће подржати повећање акциза на гориво док у овом дому не буде подржан и закон о увођењу "плавог дизела".
Пандуревићева је констататовала да средства од повећања акциза за гориво не би могла бити кориштена ненамјенски.

Република Српска 19.07.2016 | 22:44
Пандуревићева: Плави дизел, па акзице
"Постоји јасан систем гдје иду та средства", рекла је Пандуревићева новинарима и навела да без акциза нема ни средстава Европске банке за обнову и развој за ауто-пут Бањалука-Добој, те ни средстава ММФ-а, јер су акцизе дио реформске агенде.

Говорећи о приједлогу да се РТВ такса у БиХ наплаћује посредством електродистрибутивних предузећа, Пандуревићева је оцијенила да је ријеч о лошем рјешењу и рекла да га СДС не може подржати.

"У Републици Српској имате 10 електродистрибутивних предузећа и са њих 10 би морали склапати уговоре о наплати РТВ таксе", објаснила је Пандуревићева.

Она сматра да би било немогуће извршити контролу спискова и да би овај начин наплате РТВ таксе отворио могућност за огромне махинације.

"Већ смо раније имали случај када је такса у Републици Српској наплаћивана путем јавних предузећа па су паре од таксе завршавале у кампањи владајуће партије", тврди Пандуревићева.

Након што је Представнички дом на приједлог Клуба посланика СДС-а уврстио у дневни ред данашње сједнице приједлог за оснивање интерресорне радне групе за испитивање поријекла имовине функционера у институцијама БиХ, Пандуревићева је изразила очекивање да ће ова група бити основана и да ће до краја године припремити законске приједлоге који би омогућили ефикасно испитивање поријекла имовине свих функционера у институцијама БиХ.

Извор: Срна

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ТРН

19.07.2016 15:01

Ово постала мода ове уцјене а зељка јуце фино реце да неце пристати на уцјене зато ниста од тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

декипд

19.07.2016 15:55

Па и боље за обицне градјане, акцизама би поскупили све, а плавим дизелом и онако не би ниста допринијели без праве стратегије, само направили простор за махинације, па и ово регресирано гориво добијају и они који требају и који не, па препродају, да би уредили то како треба мора се кренути од поцетка и све обухватити, а ту су и потребе, могуцности, па онда и укрупњавање парцела, квалитетна регистрација, подстицаји, планска сјетва, садња, откуп, осигурано трзисте, односно гаранције дрзаве итд, а плави дизел, регресирано гориво итд, то су обицне глупости и ситнице које немају везе са дугороцним рјесавањем проблема, док са друге стране акциза на гориво уз поскупљење струје и регистрације возила знаци веелики удар на стандард градјана, вјерујем да би то поскупило троскове зивота у овом полугодисту за најмање 5%, сто платама ни за десет година нецемо моци покрити, мислим процентуално. А пољопривреда...ста је са подстицајима из 2015.? ...да не идемо даље...брину и превисе о пољопривредницима, цини се...

Name

пољопривредник пропали

19.07.2016 15:49

нНма не треба нити акцизе,нити дизел,само не повецавајте намете

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

19.07.2016 16:01

ЗНА ЛИ ОВА ГОСПОЂА ШТА ЈЕ ТЕМА РАСПРАВЕ У ПАРЛАМЕНТУ И ЗНА ЛИ ОНА КОГА ПРЕДСТАВЉА!!! НЕМА И НЕ МОЖЕ БИТИ НИКАКВИХ НОВИХ НАМЕТА - ТАКСЕ ЗА ЈАВНЕ МЕДИЈЕ - ТО ПЛАЋАЈТЕ ИЗ ПДВ-а. НА ПОВЕЋАЊЕ АКЦИЗА ЗАБОРАВИТЕ ЈЕР НАМА НЕ ТРЕБА АУТОПУТ БАЊА ЛУКА - ДОБОЈ И ДРУГА "БЕТОНИРАЊА" СРПСКЕ. ПОВЕЋАНЕ АКЦИЗЕ НА ПИВО И ШЕЋЕР ТАКОЂЕ ЗАБОРАВИТЕ, ЈЕР СЕ И ЗДРВАСТВО ТРЕБА ПРВЕНСТВЕНО ФИНАНЦИРАТИ ИЗ ПДВ-а. ПРИХОДОИ ОД 17% ПДВ-а СУ ДОВОЉНИ ДА СЕ У БИХ ПЛАТИ СВЕ ШТО ТРЕБА - ТАЧКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода

19.07.2016 16:02

Све неке патриоте воле РС воле ФБиХ воле БиХ. Ал воле паре највише. Кад толико волите зашто не радите за 500км мјесечно а не за пар или десетине хиљада. Што ни једна странка до сада није понудила програм без плата и накнада. Ако је просјек 825км ради за просјек. А те платурине преусмјерите у пензиони фонд. СРАМ И СТИД ДА ВАС БУДЕ ЛАЖНИ ПАТРИОТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једино и основно, за поцетак...свима

19.07.2016 16:13

ПОРИЈЕКЛО ИМОВИНЕ, АЛЕКСАНДРА!!!!!!!? Досадна си висе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

19.07.2016 22:16

Бице теско провести све реформе кад у Српској сви хоце да буду главни криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

19.07.2016 23:01

АКЗИЦЕ, АКЗИЦЕ, АХАХАХА АКЦИЗЕ ВАЉДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац у иностранству, Странац у БиХ

20.07.2016 07:02

Бошњак сам али немам проблема са овом женом. Углавном је сеxипилнија од многих других у парламенту, да је Бог дао више оваквих било би макар љепше гледати политичку структуру у земљи. Тако да нема везе који закон се доноси и шта се тамо ради посто све ионако диктира нека већа сила... Неки министри и министрице немогу ни стати у екран и вјерујем да ме разумијете. Згодније представнике странака молим - Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поријекло имовине!!!!???????????

20.07.2016 08:14

Колика плата би овај мјесец, Александра? Ради ли клима свугдје кад додјес? Немој да нам се презнојис од рада и разболис! Теско би било наци замјену за несто сто свако мозе радити... (знас, оно сто бебе стално раде)!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посланик

20.07.2016 08:32

5.674 КМ* (* податак за 2014 год), плус неки додаци, плус неки одбори...набере се и 8 тисуца! Мање није сигурнио! Ситница. А о поријеклу имовине, о томе пред сљедеце изборе! :-) Ситница...

Name

А остали?

20.07.2016 09:36

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић 5.599 КМ. Новоизабрани члан Предсједништва БиХ Младен Иванић је током периода 2010-2014. добијао 6.916 КМ, не рачунајући паушал и накнаде за одвојени живот. Младен Босић био је један од најплаћенијих политичара у БиХ у протеклом периоду са примањем од 6.497 КМ.

Name

пеле

20.07.2016 11:14

Ма треба драга жено предложити и усвојити укидање преплате <р<тв таксе ,ако могу приватне тв куће да раде без преплате нек се и јавне РТВ куће боре за своје гледаоце а не да Срби плаћају РТВ БиХ који их назива агресорима и злочинцима

ОДГОВОРИТЕ