Pandurevićeva: Plavi dizel, pa akzice

Predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević izjavila je danas da poslanici ove stranke neće podržati povećanje akciza na gorivo dok u ovom domu ne bude podržan i zakon o uvođenju "plavog dizela".
Pandurevićeva je konstatatovala da sredstva od povećanja akciza za gorivo ne bi mogla biti korištena nenamjenski.

Republika Srpska 19.07.2016 | 22:44
Pandurevićeva: Plavi dizel, pa akzice
"Postoji jasan sistem gdje idu ta sredstva", rekla je Pandurevićeva novinarima i navela da bez akciza nema ni sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj za auto-put Banjaluka-Doboj, te ni sredstava MMF-a, jer su akcize dio reformske agende.

Govoreći o prijedlogu da se RTV taksa u BiH naplaćuje posredstvom elektrodistributivnih preduzeća, Pandurevićeva je ocijenila da je riječ o lošem rješenju i rekla da ga SDS ne može podržati.

"U Republici Srpskoj imate 10 elektrodistributivnih preduzeća i sa njih 10 bi morali sklapati ugovore o naplati RTV takse", objasnila je Pandurevićeva.

Ona smatra da bi bilo nemoguće izvršiti kontrolu spiskova i da bi ovaj način naplate RTV takse otvorio mogućnost za ogromne mahinacije.

"Već smo ranije imali slučaj kada je taksa u Republici Srpskoj naplaćivana putem javnih preduzeća pa su pare od takse završavale u kampanji vladajuće partije", tvrdi Pandurevićeva.

Nakon što je Predstavnički dom na prijedlog Kluba poslanika SDS-a uvrstio u dnevni red današnje sjednice prijedlog za osnivanje interresorne radne grupe za ispitivanje porijekla imovine funkcionera u institucijama BiH, Pandurevićeva je izrazila očekivanje da će ova grupa biti osnovana i da će do kraja godine pripremiti zakonske prijedloge koji bi omogućili efikasno ispitivanje porijekla imovine svih funkcionera u institucijama BiH.

Izvor: Srna

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

TRN

19.07.2016 15:01

Ovo postala moda ove ucjene a zeljka juce fino rece da nece pristati na ucjene zato nista od toga

ODGOVORITE
Name

dekipd

19.07.2016 15:55

Pa i bolje za obicne gradjane, akcizama bi poskupili sve, a plavim dizelom i onako ne bi nista doprinijeli bez prave strategije, samo napravili prostor za mahinacije, pa i ovo regresirano gorivo dobijaju i oni koji trebaju i koji ne, pa preprodaju, da bi uredili to kako treba mora se krenuti od pocetka i sve obuhvatiti, a tu su i potrebe, mogucnosti, pa onda i ukrupnjavanje parcela, kvalitetna registracija, podsticaji, planska sjetva, sadnja, otkup, osigurano trziste, odnosno garancije drzave itd, a plavi dizel, regresirano gorivo itd, to su obicne gluposti i sitnice koje nemaju veze sa dugorocnim rjesavanjem problema, dok sa druge strane akciza na gorivo uz poskupljenje struje i registracije vozila znaci veeliki udar na standard gradjana, vjerujem da bi to poskupilo troskove zivota u ovom polugodistu za najmanje 5%, sto platama ni za deset godina necemo moci pokriti, mislim procentualno. A poljoprivreda...sta je sa podsticajima iz 2015.? ...da ne idemo dalje...brinu i previse o poljoprivrednicima, cini se...

Name

poljoprivrednik propali

19.07.2016 15:49

nNma ne treba niti akcize,niti dizel,samo ne povecavajte namete

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

19.07.2016 16:01

ZNA LI OVA GOSPOĐA ŠTA JE TEMA RASPRAVE U PARLAMENTU I ZNA LI ONA KOGA PREDSTAVLJA!!! NEMA I NE MOŽE BITI NIKAKVIH NOVIH NAMETA - TAKSE ZA JAVNE MEDIJE - TO PLAĆAJTE IZ PDV-a. NA POVEĆANJE AKCIZA ZABORAVITE JER NAMA NE TREBA AUTOPUT BANJA LUKA - DOBOJ I DRUGA "BETONIRANJA" SRPSKE. POVEĆANE AKCIZE NA PIVO I ŠEĆER TAKOĐE ZABORAVITE, JER SE I ZDRVASTVO TREBA PRVENSTVENO FINANCIRATI IZ PDV-a. PRIHODOI OD 17% PDV-a SU DOVOLJNI DA SE U BIH PLATI SVE ŠTO TREBA - TAČKA.

ODGOVORITE
Name

Sloboda

19.07.2016 16:02

Sve neke patriote vole RS vole FBiH vole BiH. Al vole pare najviše. Kad toliko volite zašto ne radite za 500km mjesečno a ne za par ili desetine hiljada. Što ni jedna stranka do sada nije ponudila program bez plata i naknada. Ako je prosjek 825km radi za prosjek. A te platurine preusmjerite u penzioni fond. SRAM I STID DA VAS BUDE LAŽNI PATRIOTI

ODGOVORITE
Name

Jedino i osnovno, za pocetak...svima

19.07.2016 16:13

PORIJEKLO IMOVINE, ALEKSANDRA!!!!!!!? Dosadna si vise...

ODGOVORITE
Name

Kiki

19.07.2016 22:16

Bice tesko provesti sve reforme kad u Srpskoj svi hoce da budu glavni kriminalci.

ODGOVORITE
Name

Zajebant

19.07.2016 23:01

AKZICE, AKZICE, AHAHAHA AKCIZE VALJDA

ODGOVORITE
Name

Stranac u inostranstvu, Stranac u BiH

20.07.2016 07:02

Bošnjak sam ali nemam problema sa ovom ženom. Uglavnom je sexipilnija od mnogih drugih u parlamentu, da je Bog dao više ovakvih bilo bi makar ljepše gledati političku strukturu u zemlji. Tako da nema veze koji zakon se donosi i šta se tamo radi posto sve ionako diktira neka veća sila... Neki ministri i ministrice nemogu ni stati u ekran i vjerujem da me razumijete. Zgodnije predstavnike stranaka molim - Hvala

ODGOVORITE
Name

Porijeklo imovine!!!!???????????

20.07.2016 08:14

Kolika plata bi ovaj mjesec, Aleksandra? Radi li klima svugdje kad dodjes? Nemoj da nam se preznojis od rada i razbolis! Tesko bi bilo naci zamjenu za nesto sto svako moze raditi... (znas, ono sto bebe stalno rade)!!!

ODGOVORITE
Name

Poslanik

20.07.2016 08:32

5.674 KM* (* podatak za 2014 god), plus neki dodaci, plus neki odbori...nabere se i 8 tisuca! Manje nije sigurnio! Sitnica. A o porijeklu imovine, o tome pred sljedece izbore! :-) Sitnica...

Name

A ostali?

20.07.2016 09:36

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović 5.599 KM. Novoizabrani član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je tokom perioda 2010-2014. dobijao 6.916 KM, ne računajući paušal i naknade za odvojeni život. Mladen Bosić bio je jedan od najplaćenijih političara u BiH u proteklom periodu sa primanjem od 6.497 KM.

Name

pele

20.07.2016 11:14

Ma treba draga ženo predložiti i usvojiti ukidanje preplate <r<tv takse ,ako mogu privatne tv kuće da rade bez preplate nek se i javne RTV kuće bore za svoje gledaoce a ne da Srbi plaćaju RTV BiH koji ih naziva agresorima i zločincima

ODGOVORITE