Хендикеп за Шпанце - Гасол пропушта Олимпијске игре!

На ширем списку селектора било их је двојица, млађег мучи стопало – остао их један! Шпански кошаркашки репрезентативац Марк Гасол пропустиће Олимпијске игре у Рио де Жанеиру јер није успео да санира повреду стопала, преноси АБЦ.

Кошарка 21.07.2016 | 08:45
Хендикеп за Шпанце - Гасол пропушта Олимпијске игре!
Како се наводи, после две недеље безуспешних припрема Гасол је у договору са својим клубом Мемфисом и шпанским савезом одлучио да откаже наступ у Рију.

Опоравак Марка Гасола, једног од најбољих дефанзиваца НБА лиге и центра Мемфис Гризлиса, не тече по плану, односно одужио се, тако да је морао да се захвали селектору Серђу Скариолу на позиву у Рио.

То значи да ће његов старији брат, увелико ветеран Пау Гасол бити најјаче Скариолово оружје под обручима, али "армада" и без Марка има моћан тин,

Млађи Гасол повредио је стопало још у фебруару и надао се да ће се опоравити довољно брзо да буде спреман за најважнији турнир у свету спорта, међутим после операције закључено је да је неопходна дужа пауза, тако да ће његов последњи наступ за репрезентацију бити онај из 2014. када је играо на Мундобаскету у Шпанији, на којем су "орлови" освојили сребро.

Снажни центар пропустио је прошлогодишњи Еуробаскет у Француској, због преговора са Мемфисом, који су завршени потписивањем 110 милиона долара вредног уговора.

Селектор Шпаније Сеђо Скариоло коначан списак од 12 играча објавиће непосредно уочи турнира.

Скариолов списак који би тек требало да буде скраћен:

Алекс Абринес, Хозе Мануел Калдерон, Виктор Клавер, Илимане Диоп, Руди Фернандез, Пау Гасол, Вили Ернангомез, Серхио Љуљ, Никола Миротић, Хуан Карлос Наваро, Фелипе Рејес, Пау Рибас, Серхио Родригез, Рики Рубио и Фернандо Сан Еметерио.

Шпанија ће у Рију играти у Б групи са Аргентином, Бразилом, Литванијом, Нигеријом и Хрватском.

Актуелни првак Европе је на претходним Играма у Лондону поражен у финалу од селекције САД 107:100.

Олимпијске игре у Рију одржаће се од 5. до 21. августа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар