Hendikep za Špance - Gasol propušta Olimpijske igre!

Na širem spisku selektora bilo ih je dvojica, mlađeg muči stopalo – ostao ih jedan! Španski košarkaški reprezentativac Mark Gasol propustiće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru jer nije uspeo da sanira povredu stopala, prenosi ABC.

Košarka 21.07.2016 | 08:45
Hendikep za Špance - Gasol propušta Olimpijske igre!
Kako se navodi, posle dve nedelje bezuspešnih priprema Gasol je u dogovoru sa svojim klubom Memfisom i španskim savezom odlučio da otkaže nastup u Riju.

Oporavak Marka Gasola, jednog od najboljih defanzivaca NBA lige i centra Memfis Grizlisa, ne teče po planu, odnosno odužio se, tako da je morao da se zahvali selektoru Serđu Skariolu na pozivu u Rio.

To znači da će njegov stariji brat, uveliko veteran Pau Gasol biti najjače Skariolovo oružje pod obručima, ali "armada" i bez Marka ima moćan tin,

Mlađi Gasol povredio je stopalo još u februaru i nadao se da će se oporaviti dovoljno brzo da bude spreman za najvažniji turnir u svetu sporta, međutim posle operacije zaključeno je da je neophodna duža pauza, tako da će njegov poslednji nastup za reprezentaciju biti onaj iz 2014. kada je igrao na Mundobasketu u Španiji, na kojem su "orlovi" osvojili srebro.

Snažni centar propustio je prošlogodišnji Eurobasket u Francuskoj, zbog pregovora sa Memfisom, koji su završeni potpisivanjem 110 miliona dolara vrednog ugovora.

Selektor Španije Seđo Skariolo konačan spisak od 12 igrača objaviće neposredno uoči turnira.

Skariolov spisak koji bi tek trebalo da bude skraćen:

Aleks Abrines, Hoze Manuel Kalderon, Viktor Klaver, Ilimane Diop, Rudi Fernandez, Pau Gasol, Vili Ernangomez, Serhio Ljulj, Nikola Mirotić, Huan Karlos Navaro, Felipe Rejes, Pau Ribas, Serhio Rodrigez, Riki Rubio i Fernando San Emeterio.

Španija će u Riju igrati u B grupi sa Argentinom, Brazilom, Litvanijom, Nigerijom i Hrvatskom.

Aktuelni prvak Evrope je na prethodnim Igrama u Londonu poražen u finalu od selekcije SAD 107:100.

Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar