Анализа - Откази Салету: ''Само тетки да однесем лек...''!

Откази кошаркаша нису од јуче. Ако загребемо у прошлост и наши најбољи играчи попут Ђорђевића, Дивца и осталих шампиона нису се увек одазивали позиву селектора.

Кошарка 20.07.2016 | 23:15
Анализа - Откази Салету: ''Само тетки да однесем лек...''!
Неки су морали да се жене, неки су имали проблема са повредама, некима менаџери нису дали, појединци су морали због забране из НБА да откажу учешће, а неки просто нису психолошки били спремни за репрезентативно лето и желели су да време проведу са породицом.

И потпуно је легитимно да неко каже: “Нећу да играм за репрезентацију”. Можда начини за отказивање нису најбољи... Списак оних који се из различитих разлога нису одазивали позиву подугачак је. Владе Дивац, Александар Ђорђевић, Дејан Томашевић, Предраг Стојаковић, Владимир Радмановић, Марко Јарић, Александар Павловић, Дарко Миличић, Владимир Мицов, Новица Величковић, Никола Милутинов, Бобан Марјановић... И могли бисмо још десет редова да попунимо именима.

Мислили су сви да ће овај проблем бити искорењен доласком Александра Ђорђевића на место селектора. Наиме, Сале Национале, обожаван од играча али и навијача у Србији, има ауторитет, зна све форе и фазоне које неки играчи покушавају да му продају, али и поред тога је морао да се сусреће са отказима играча. Ове године остао је без помоћи Марјановића, Милутинова, Загорца и Бјелице.

Прошле сезоне Ђорђевић није могао да рачуна на Милана Мачвана, Николу Јокића и такође Марјановића, док је 2014. Новица Величковић отказао, а Владимир Мицов се одазвао позиву, али је због лошег понашања, бар тако тврди селектор, био одстрањен из екипе.

Ко је све отказивао Ђорђевићу?

2014 - Мицов, Величковић

2015 - Мачван, Јокић, Марјановић

2016 - Марјановић, Милутинов, Загорац, Бјелица

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар