Analiza - Otkazi Saletu: ''Samo tetki da odnesem lek...''!

Otkazi košarkaša nisu od juče. Ako zagrebemo u prošlost i naši najbolji igrači poput Đorđevića, Divca i ostalih šampiona nisu se uvek odazivali pozivu selektora.

Košarka 20.07.2016 | 23:15
Analiza - Otkazi Saletu: ''Samo tetki da odnesem lek...''!
Neki su morali da se žene, neki su imali problema sa povredama, nekima menadžeri nisu dali, pojedinci su morali zbog zabrane iz NBA da otkažu učešće, a neki prosto nisu psihološki bili spremni za reprezentativno leto i želeli su da vreme provedu sa porodicom.

I potpuno je legitimno da neko kaže: “Neću da igram za reprezentaciju”. Možda načini za otkazivanje nisu najbolji... Spisak onih koji se iz različitih razloga nisu odazivali pozivu podugačak je. Vlade Divac, Aleksandar Đorđević, Dejan Tomašević, Predrag Stojaković, Vladimir Radmanović, Marko Jarić, Aleksandar Pavlović, Darko Miličić, Vladimir Micov, Novica Veličković, Nikola Milutinov, Boban Marjanović... I mogli bismo još deset redova da popunimo imenima.

Mislili su svi da će ovaj problem biti iskorenjen dolaskom Aleksandra Đorđevića na mesto selektora. Naime, Sale Nacionale, obožavan od igrača ali i navijača u Srbiji, ima autoritet, zna sve fore i fazone koje neki igrači pokušavaju da mu prodaju, ali i pored toga je morao da se susreće sa otkazima igrača. Ove godine ostao je bez pomoći Marjanovića, Milutinova, Zagorca i Bjelice.

Prošle sezone Đorđević nije mogao da računa na Milana Mačvana, Nikolu Jokića i takođe Marjanovića, dok je 2014. Novica Veličković otkazao, a Vladimir Micov se odazvao pozivu, ali je zbog lošeg ponašanja, bar tako tvrdi selektor, bio odstranjen iz ekipe.

Ko je sve otkazivao Đorđeviću?

2014 - Micov, Veličković

2015 - Mačvan, Jokić, Marjanović

2016 - Marjanović, Milutinov, Zagorac, Bjelica

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar