Механизам не треба повезивати са ММФ

Министар спољне трговине и економских односа у СМ БиХ Мирко Шаровић изјавио је да механизам координације не би требало повезивати са кредитом ММФ-а и да је потребно ријешити преостале услове за чланство БиХ у ЕУ. Шаровић каже да није велики оптимиста када је ријеч о томе да ће механизам координације ускоро бити усвојен.

Босна и Херцеговина 19.07.2016 | 09:52
Механизам не треба повезивати са ММФ
"Помињало се да смо у самом финишу, да је преостао један или два корака. Не бих прогнозирао да ли ће механизам координације бити усвојен брзо или не", рекао је Шаровић за портал "Вијести".

Он је истакао да су Писмо намјере и подршка ММФ-а независни од механизма координације, али да је очито да се ове двије ствари повезују.

"Нисам сигуран како ће се ово завршити. Мислим да је новац ММФ-а потребан и Федерацији БиХ и Републици Српској. Механизам координације је можда посљедње питање које ће бити релевантно за кандидатски статус", навео је Шаровић.

Он је изразио наду да ће власти БиХ бити довољно мудре да апсолвирају и то питање и да себи у потпуности трасирају пут ка ЕУ.

"Општи интерес у БиХ је да усвојимо механизам координације, те да наставимо корачати напријед, умјесто да се вртимо у круг и губимо вријеме", нагласио је Шаровић.

За јучерашње парафирање Споразума о стабилизацији и придруживању, Шаровић је рекао да оно није учињено "са неким великим задовољством".

"Међутим, уколико га има, задовољство лежи у томе да је затворено једно озбиљно питање које је стајало на путу чланства БиХ у ЕУ", поручио је Шаровић.

Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ДЕ ГОТХИА

19.07.2016 08:10

ГОСПОДИНЕ ШАРОВИЋУ - РЕАЛНО ЈЕДИНО ВИ ИМАТЕ ДОВОЉНО ИСКУСТВА, ЗНАЊА И ПОЛИТИЧКОГ КАПАЦИТЕТА ДА ЗАУСТАВИТЕ ОВАЈ "СЛОБОДАН ПАД" РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ПОКРЕНЕТЕ НЕКЕ ПОЗИТИВНЕ АКЦИЈЕ И У СДС-у И У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

19.07.2016 08:59

Ста је теби.Овај лик није у стању да било ста направи.Кад би му дао да цува и умнозава овце ни то неби знао а камо да води народ и дрзаву и такви су сви ови које гледамо на политицкој сцени.Контас да су способни неби отилси у политику вец би имали неки свој бизнис ,отисли негде вани и ту се остварили.Овако све сто је неспособно оде у политику .Ста би један Додик био да му није политике,јел имао неку покусо да има неку фирму па је пропао и упао у велике дугове а рекетаси га возали по гепецима. Тако је то мој народе најгори и најнесособнији вас воде...

Name

ре Милутин

19.07.2016 09:20

Ја Милутине што се ти намлати будалаштиња.

Name

Ре де готхиа

19.07.2016 12:50

А какав то политички капацитет Шаровић има? Уосталом како један министар БиХ може било шта покренути када су изнад њега већи играчи?

Name

Мујо хрсуз

19.07.2016 08:26

Вива Доодуце би подписо, али не смије од Жељка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

студент

19.07.2016 11:21

Заустављање процеса прикључења ЕУ је највећи могући злочин према овом народу. Шта нам је алтернатива? Од овог стања не може бити горе, а у ЕУ се живи добро. Србија је већ далеко испред нас. Мени само није јасно какву опцију заговара Додик овим затварањем РС и зашто га Вучић подржава, ако га подржава, како кажу.

ОДГОВОРИТЕ