"Парламент ће одлучити о смртној казни"

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган данас је изјавио како је на парламенту те земље да одлучи хоће ли поново увести смртну казну, али ако то заступници учине, он ће потписати такав закон.

Свијет 18.07.2016 | 21:50
"Парламент ће одлучити о смртној казни"
Према његовим ријечима, покушај војног удара представља "јасан злочин велеиздаје".

"Међутим, потребна је парламентарна одлука како би се подузела акција у облику уставне мјере тако да се вође морају срести и дискутовати о томе. Ако прихвате да о томе дискутују ја ћу, као предсједник, одобрити сваку одлуку која долази из парламента", рекао је Ердоган за ЦНН.

Извор: Дневни аваз
Фото: ЦНН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЕУ цланство

18.07.2016 20:03

Силом се не мозе једна дрзава задрзати у истом облику 90 година и висе. Карта Европе и Свијета се мјењала пуно пута, а Турска је остала непромјењена. Смртна казна це довести талас бјегунаца којим Запад не мозе одбити азил. Турској це донијети мрак који је мрацнији од оног прије покусаја удара. Удар је био лос покусај оцајника који су зељели крај мизерији, инфлацији и опстем сиромаству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ Чланство

19.07.2016 05:06

Пролупо си јави се психијатру треба ти помоћ и сам не знаш невидиш ти више ни дрвета од шуме докле си догуро заврни рукаве и фати се лопате заради шта направи себи које дјете изведи га на прави пут да не мрзи никога да та генерација живи у миру и љепоти ако ти ниси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даилy маил

19.07.2016 07:23

Објавили су фине слике о богатству Ердогана. Психијатру треба да се јави РУ која узима десетинама година Курде и неподобне Турке. Босни били ти мене на колац као у турско доба?

ОДГОВОРИТЕ