"Parlament će odlučiti o smrtnoj kazni"

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan danas je izjavio kako je na parlamentu te zemlje da odluči hoće li ponovo uvesti smrtnu kaznu, ali ako to zastupnici učine, on će potpisati takav zakon.

Svijet 18.07.2016 | 21:50
"Parlament će odlučiti o smrtnoj kazni"
Prema njegovim riječima, pokušaj vojnog udara predstavlja "jasan zločin veleizdaje".

"Međutim, potrebna je parlamentarna odluka kako bi se poduzela akcija u obliku ustavne mjere tako da se vođe moraju sresti i diskutovati o tome. Ako prihvate da o tome diskutuju ja ću, kao predsjednik, odobriti svaku odluku koja dolazi iz parlamenta", rekao je Erdogan za CNN.

Izvor: Dnevni avaz
Foto: CNN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

EU clanstvo

18.07.2016 20:03

Silom se ne moze jedna drzava zadrzati u istom obliku 90 godina i vise. Karta Evrope i Svijeta se mjenjala puno puta, a Turska je ostala nepromjenjena. Smrtna kazna ce dovesti talas bjegunaca kojim Zapad ne moze odbiti azil. Turskoj ce donijeti mrak koji je mracniji od onog prije pokusaja udara. Udar je bio los pokusaj ocajnika koji su zeljeli kraj mizeriji, inflaciji i opstem siromastvu.

ODGOVORITE
Name

EU Članstvo

19.07.2016 05:06

Prolupo si javi se psihijatru treba ti pomoć i sam ne znaš nevidiš ti više ni drveta od šume dokle si doguro zavrni rukave i fati se lopate zaradi šta napravi sebi koje djete izvedi ga na pravi put da ne mrzi nikoga da ta generacija živi u miru i ljepoti ako ti nisi

ODGOVORITE
Name

Daily mail

19.07.2016 07:23

Objavili su fine slike o bogatstvu Erdogana. Psihijatru treba da se javi RU koja uzima desetinama godina Kurde i nepodobne Turke. Bosni bili ti mene na kolac kao u tursko doba?

ODGOVORITE