Дел Боске: Моја дужност је испуњена!

Шпански фудбалски тренер Висенте дел Боске рекао је да не жали због одлуке да напусти функцију селектора Шпаније после осам година.

Фудбал 20.07.2016 | 16:00
Дел Боске: Моја дужност је испуњена!
Дел Боске је након елиминације Шпаније са Европског првенства саопштио да је напустио ту фудбалску репрезентацију, која на турниру у Француској није успела да одбрани титулу европског шампиона.

Њему уговор са Фудбалским савезом Шпаније истиче крајем јула.

На питање да ли жали због одлуке да напусти кормило Шпаније, Дел Боске је за сајт Фифе кратко рекао: "Да будем искрен, не".

Дел Боске је на клупи Шпаније имао почетак из снова када је наследио Луиса Арагонеса 2008. године. Шпаније је под његовим водјством освојила Светско првенство 2010, а две године касније и Европско првенство.

Шпанија је потом доживела два велика ударца. Прво је на шампионату света 2014. године такмичење завршила још у групној фази, а на недавно завршеном Европском првенству елиминисана је у осмини финала.

"Не кажем да одлазим пошто сам завршио сваки задатак који сам поставио. Сви смо знали да је то немогуће остварити. Победити још једном на Светском првенству и Европском првенству би било немогуће. Одлазим са осећајем да не остављам никакве 'лабаве крајеве", рекао је Дел Боске.

Дел Боскеова владавина у Шпанији није се лепо завршила.

"Било је од свега по мало. Имали смо прилику да освојимо много тога, али смо такође доживели и поразе. То је спорт. Одлазим чисте савести и са осећајем да сам испунио своју дужност према шпанском фудбалу", закључио је Дел Боске.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар