Del Boske: Moja dužnost je ispunjena!

Španski fudbalski trener Visente del Boske rekao je da ne žali zbog odluke da napusti funkciju selektora Španije posle osam godina.

Fudbal 20.07.2016 | 16:00
Del Boske: Moja dužnost je ispunjena!
Del Boske je nakon eliminacije Španije sa Evropskog prvenstva saopštio da je napustio tu fudbalsku reprezentaciju, koja na turniru u Francuskoj nije uspela da odbrani titulu evropskog šampiona.

Njemu ugovor sa Fudbalskim savezom Španije ističe krajem jula.

Na pitanje da li žali zbog odluke da napusti kormilo Španije, Del Boske je za sajt Fife kratko rekao: "Da budem iskren, ne".

Del Boske je na klupi Španije imao početak iz snova kada je nasledio Luisa Aragonesa 2008. godine. Španije je pod njegovim vodjstvom osvojila Svetsko prvenstvo 2010, a dve godine kasnije i Evropsko prvenstvo.

Španija je potom doživela dva velika udarca. Prvo je na šampionatu sveta 2014. godine takmičenje završila još u grupnoj fazi, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu eliminisana je u osmini finala.

"Ne kažem da odlazim pošto sam završio svaki zadatak koji sam postavio. Svi smo znali da je to nemoguće ostvariti. Pobediti još jednom na Svetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu bi bilo nemoguće. Odlazim sa osećajem da ne ostavljam nikakve 'labave krajeve", rekao je Del Boske.

Del Boskeova vladavina u Španiji nije se lepo završila.

"Bilo je od svega po malo. Imali smo priliku da osvojimo mnogo toga, ali smo takođe doživeli i poraze. To je sport. Odlazim čiste savesti i sa osećajem da sam ispunio svoju dužnost prema španskom fudbalu", zaključio je Del Boske.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar