Томић поручио Илиеву и Вазури: Доведите ми шпица и десног бека!

Може, али не одмах! Биће промена у Партизану до краја прелазног рока...

Фудбал 19.07.2016 | 13:30
Томић поручио Илиеву и Вазури: Доведите ми шпица и десног бека!
Број новајлија у Партизану до краја прелазног рока могао би да нарасте на – 11! Црно-бели су већ довели деветорицу играча овог лета, међутим, последња дешавања сугеришу да би могло да их буде још. Најмање двојица.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, шеф струке Иван Томић је у директном разговору са спортским директором Ивицом Илиевим и генералним директором Милошем Вазуром, предочио надређенима да је садашњем тиму потребно освежење на позицијама десног бека и центарфора. 

Све то као последица извесног разлаза са Иваном Бандаловским, али и незадовољства тренера према Валерију Божинову, у смирај седмице за нама.

Као одговор, Томић је добио уверавања да ће ускоро моћи да рачуна на новог десног бека. Додуше, тек после вероватно споразумног раскида сарадње са Бандаловским (тражи се модел растанка) и проналаска одговарајућег решења на тржишту. Од играча на тој позицији стручни штаб може да рачуна на Мирослава Вулићевића, можда и Миладина Стевановића – који додуше, покрива и место штопера – па жели да има опцију више.

Слично, не до краја исто је у нападу. Томић је Валерију Божинову пред целом свлачионицом изрекао неколико примедби на рачун килаже и тактичких замисли, затим обавио разговор са бугарским интернационалцем у четири ока, после чега је управи клуба, конкренто Илиеву иВазури, рекао да му је потребан нови шпиц.

Ту је ситуација мало компликованија, јер црно-бели већ имају Николу Ђурђића и ДушанаВлаховића, па је Томићу речено да на евентуално појачање може да рачуна ако се пласира у групну фазу Лиге Европе. Разумљиво, тад ће бити и више новца. У супротном, нема разлога допуњавати ионако већ прегломазан кадар.

Све то под условом да Партизан и Валери Божинов договоре прекид сарадње. Засад се то неће десити, јер бугарски шпиц није направио никакав непрофесионални гест, испуњава све обавезе, остаје му се у Београду, где су му клуб и навијачи прирасли за срце. Додуше, доста тога би могло да буде јасније после сазнања да ли ће се наћи на списку играча за реванш са Заглебјем.

Подсетимо, српски освајач купа у четвртак, игра у Лубину реванш другог кола квалификација за Лигу Европе (први меч 0:0).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар