Еклстон злокобно: Лаку ноћ Монци и збогом Италији!

Док Еклстон маше Монци и Италији, Анђело Домани, председник Ауто клуба Италије тврди да битка није готова и да ће се политичке несугласице већ сутра решити.

Остали спортови 25.07.2016 | 12:45
Еклстон злокобно: Лаку ноћ Монци и збогом Италији!
Италијанска новинска агенција Анса јавља да је судбина легендарне Монце још увек у ваздуху, и да је све извесније да ће је Берни Еклстон гумицом обрисати из календара Формуле 1. Иста агенција, саопштила је данас у подне да напори који иду у смеру очувања Велике награде Италије још увек у току, али да Берни Еклстон, први човек Формуле 1 у датом моменту постаје све искључивији када најављује да ће морати да каже збогом симболу најбржег циркуса.

„Покушавамо да решимо проблем везан за Монцу, али то из часа у час постаје све теже јер политички проблеми утичу на коначан исход. Радимо и на алтернативном решењу, односно на томе да се преселимо у Имолу. Уколико ни то не буде могло онда ћемо махнути Италији и рећи збогом Монци“, рекао је Берни Еклстон, оштро, готово помирљиво, и без трунке пијетета према историјским тековинама и значају Монце за општи напредак Формуле 1.

Анђело Домани, председник Ауто клуба Италије, у светлу последње изјаве Бернија Еклстоназа Газета дело Спорт каже да битка није још увек готова.

„У последњих неколико сати коначно су решени проблеми територијалних ентитета, тако да су политичке препреке уклоњене. Припремамо обавезујућу понуду која ће у неколико наредних дана, а највероватније већ у уторак бити прослеђена на одговорно место“, рекао је Домани, али се није прецизно изјаснио да ли је реч о Великој награди Италије као таквој, или конкретно о Монци око које се и подиже прашина пошто би губитак ове трке у великој мери утицао на став љубитеља најбржег циркуса према улози Бернија Еклстона у овом случају.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар