Бајернов ''нож у леђа'' Гвардиоли!

Робен гурнуо Баварце на Санеа! Шампион Немачке жели да преотме бившем тренеру једну од највећих жеља.

Фудбал 20.07.2016 | 09:00
Бајернов ''нож у леђа'' Гвардиоли!
Повреда Арјена Робена је потпуно пореметила планове Бајерна. Нови проблеми са мишићима „стакленог Холанђанина“ су свима у Бајерну били јасан знак да на њега не може озбиљно да се рачуна за наредну сезону и да треба наћи замену.

Потпуно неочекивано, Баварци су опет изашли на фудбалску пијацу и спремају заседу доскорашњем стратегу Пепу Гвардиоли. Бајерн се намерачио да Гвардиоли испред носа отме појачање које Каталонац тако силно жели. Реч је о Лероју Санеу из Шалкеа.

Подсетимо, Манчестер Сити је већ договорио четворогодишњи уговор са немачким офанзивцем на чијем довођењу Гвардиола инсистира. Преговори са Шалкеом су у току, али нису завршени. Ситијева понуда износи 43.000.000 евра што је мање од онога како је најављено на почетку преговора. Шалке тражи 50.000.000 евра за Санеа, али неће много отезати у преговорима пошто спортски директор Хајдел и тренер Вајнцирл желе да се ситуација са Санеом реши до 1. августа.

Уље на ватру је долио и фудбалеров отац Сами Сане.

„Још није готово, бајерн и Реал Мадрид су у игри“, рекао је Сане сениор за Скај телевизију.

Није тајна да је Бајерн одраније загризао за Санеа. Пре свега јер је Гвардиола убедио људе у клубу да је реч о чуду од играча, али њихов план је био да га ангажују тек 2017. године пошто нису желели да улазе у лицитацију са Ситијем. Када су Грађани кренули у офанзиву на Санеа, а играч одлучио да већ овог лета жели да мења клуб, Бајерн се повукао.

Међутим, нова Робенова повреда је била сигнал да Бајерн крене по Санеа раније него што је планирао. Баварци су јуче имали састанак са Санеовим менаџером ЈиргеномМилевским. Жеља им је да прво добију позитиван одговор играча и покваре споразум са Ситијем, па да тек онда разговарају са Шалкеом.

Енглези и даље имају предност у преговорима, потребно је само да додају још који милион и Сане је њихов. Али ако буду отезали, Бајернове шансе расту јер време ради за њих. Када Бајерн нешто хоће у Немачкој, онда то обично и добије... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар