Bajernov ''nož u leđa'' Gvardioli!

Roben gurnuo Bavarce na Sanea! Šampion Nemačke želi da preotme bivšem treneru jednu od najvećih želja.

Fudbal 20.07.2016 | 09:00
Bajernov ''nož u leđa'' Gvardioli!
Povreda Arjena Robena je potpuno poremetila planove Bajerna. Novi problemi sa mišićima „staklenog Holanđanina“ su svima u Bajernu bili jasan znak da na njega ne može ozbiljno da se računa za narednu sezonu i da treba naći zamenu.

Potpuno neočekivano, Bavarci su opet izašli na fudbalsku pijacu i spremaju zasedu doskorašnjem strategu Pepu Gvardioli. Bajern se nameračio da Gvardioli ispred nosa otme pojačanje koje Katalonac tako silno želi. Reč je o Leroju Saneu iz Šalkea.

Podsetimo, Mančester Siti je već dogovorio četvorogodišnji ugovor sa nemačkim ofanzivcem na čijem dovođenju Gvardiola insistira. Pregovori sa Šalkeom su u toku, ali nisu završeni. Sitijeva ponuda iznosi 43.000.000 evra što je manje od onoga kako je najavljeno na početku pregovora. Šalke traži 50.000.000 evra za Sanea, ali neće mnogo otezati u pregovorima pošto sportski direktor Hajdel i trener Vajncirl žele da se situacija sa Saneom reši do 1. avgusta.

Ulje na vatru je dolio i fudbalerov otac Sami Sane.

„Još nije gotovo, bajern i Real Madrid su u igri“, rekao je Sane senior za Skaj televiziju.

Nije tajna da je Bajern odranije zagrizao za Sanea. Pre svega jer je Gvardiola ubedio ljude u klubu da je reč o čudu od igrača, ali njihov plan je bio da ga angažuju tek 2017. godine pošto nisu želeli da ulaze u licitaciju sa Sitijem. Kada su Građani krenuli u ofanzivu na Sanea, a igrač odlučio da već ovog leta želi da menja klub, Bajern se povukao.

Međutim, nova Robenova povreda je bila signal da Bajern krene po Sanea ranije nego što je planirao. Bavarci su juče imali sastanak sa Saneovim menadžerom JirgenomMilevskim. Želja im je da prvo dobiju pozitivan odgovor igrača i pokvare sporazum sa Sitijem, pa da tek onda razgovaraju sa Šalkeom.

Englezi i dalje imaju prednost u pregovorima, potrebno je samo da dodaju još koji milion i Sane je njihov. Ali ako budu otezali, Bajernove šanse rastu jer vreme radi za njih. Kada Bajern nešto hoće u Nemačkoj, onda to obično i dobije... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar