Хаос у Турској: Рањен политички функционер

Непознати нападач пуцао је данас из ватреног оружја на заменика градоначелника истанбулске општине Шишли Чемила Чандаша и ранио га, објавила је турска телевизија НТВ.

Свијет 18.07.2016 | 16:35
Хаос у Турској: Рањен политички функционер
Званичник је пребачен у болницу у критичном стању, пренео је Ројтерс.

НТВ наводи да је нападач ушао у канцеларију Чандаша и да су се затим чули пуцњи. Засад се не зна да ли је тај инцидент повезан са неуспелим покушајем војног пуча у петак, у којем је убијено више од 200 људи.

У Турској су тензије и даље високе, иако турска влада наводи да је ситуација у потпуности под контролом. Турски посланици данас су накратко евакуисани из зграде парламента у Анкари због, како се испоставило, лажне узбуне, објавили су локални медији.

Претходно је опозициони политичар Зија Пир на Твитеру објавио да је парламент евакуисан због безбједносне пријетње, односно због опасности да убрзо дође до напада, пренио је британски лист "Индипендент".

Сви прилази згради парламента су били блокирани, а улазна капија затворена. Безбједносне мјере у турском парламенту су биле на највишем нивоу послије неуспјелог покушаја војног пуча у петак увече.

Фото Тањуг, АП

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хм

18.07.2016 15:18

Прије годину дана ми је човјек, који је родјен у Турској и живио читав живот тамо, рекао да че у Турској за годину дана избити рат. Кад сам вам то овдје касније изнио, неки су ме изнападали. Човјек је био у праву. Ердоган је земљу увео у градјански рат. Војска је тај рат покушала спријечити али генерали ипак нису били на нивоу задатка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

18.07.2016 18:57

Ердоган је Диктатор и води народ у хаос

ОДГОВОРИТЕ
Name

фикро глупсон

18.07.2016 19:54

Цовјек их је уздигао медју 15 најбогатијих дрзава у свијету. Турска је велесила и он неда да му се деси Египат или Либија а ви моји коментатори пукните од љубоморе. Поготово сад кад оцисти неподобне,бице јос моцнији а помирио се са Израелом и Русијом...