Haos u Turskoj: Ranjen politički funkcioner

Nepoznati napadač pucao je danas iz vatrenog oružja na zamenika gradonačelnika istanbulske opštine Šišli Čemila Čandaša i ranio ga, objavila je turska televizija NTV.

Svijet 18.07.2016 | 16:35
Haos u Turskoj: Ranjen politički funkcioner
Zvaničnik je prebačen u bolnicu u kritičnom stanju, preneo je Rojters.

NTV navodi da je napadač ušao u kancelariju Čandaša i da su se zatim čuli pucnji. Zasad se ne zna da li je taj incident povezan sa neuspelim pokušajem vojnog puča u petak, u kojem je ubijeno više od 200 ljudi.

U Turskoj su tenzije i dalje visoke, iako turska vlada navodi da je situacija u potpunosti pod kontrolom. Turski poslanici danas su nakratko evakuisani iz zgrade parlamenta u Ankari zbog, kako se ispostavilo, lažne uzbune, objavili su lokalni mediji.

Prethodno je opozicioni političar Zija Pir na Tviteru objavio da je parlament evakuisan zbog bezbjednosne prijetnje, odnosno zbog opasnosti da ubrzo dođe do napada, prenio je britanski list "Indipendent".

Svi prilazi zgradi parlamenta su bili blokirani, a ulazna kapija zatvorena. Bezbjednosne mjere u turskom parlamentu su bile na najvišem nivou poslije neuspjelog pokušaja vojnog puča u petak uveče.

Foto Tanjug, AP

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hm

18.07.2016 15:18

Prije godinu dana mi je čovjek, koji je rodjen u Turskoj i živio čitav život tamo, rekao da če u Turskoj za godinu dana izbiti rat. Kad sam vam to ovdje kasnije iznio, neki su me iznapadali. Čovjek je bio u pravu. Erdogan je zemlju uveo u gradjanski rat. Vojska je taj rat pokušala spriječiti ali generali ipak nisu bili na nivou zadatka.

ODGOVORITE
Name

Fikret

18.07.2016 18:57

Erdogan je Diktator i vodi narod u haos

ODGOVORITE
Name

fikro glupson

18.07.2016 19:54

Covjek ih je uzdigao medju 15 najbogatijih drzava u svijetu. Turska je velesila i on neda da mu se desi Egipat ili Libija a vi moji komentatori puknite od ljubomore. Pogotovo sad kad ocisti nepodobne,bice jos mocniji a pomirio se sa Izraelom i Rusijom...