"Гроф" пред Валету: Да не лете дронови, можда?!

Како цуре информације с тренинга, запитао се тренер Црвене звезде и образложио зашто воли Аргентинце. Још једна занимљива конференција одржана је у Љутице Богдана.

Фудбал 18.07.2016 | 16:00
"Гроф" пред Валету: Да не лете дронови, можда?!
Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић не дозвољава присуство тренинзима екипе.

Стога, дан пред београдски деби црвено-белих и реванш меч 2. кола квалификација за Лигу Европе са малтешком Валетом, у први план "гурнуо" је спекулације о томе да ће капитена Александра Луковића у стартних 11 заменити Зоран Рендулић.

"Не знам одакле те информације да ће Луковић на клупу? Знам да медији не гледају тренинге, али имате своје изворе и свака вам част", рекао је популарни "Гроф" и потом се надовезао...

"Да не лете дронови?"

После краће паузе надовезао се...

"Биће промена у тиму, мада није све било лоше на Малти. Превише су они представљени као мачији кашаљ, а у нашем првенству нема нападача као што је Фалконе".

Потом је решио и једну недоумицу – после 45 минута на Малти, Пабло Моуче добиће шансу од 1. минута у Београду.

"Моуче ће највероватније почети. Има добар карактер и ако није физички спреман, он то надокнади жељом. Зато волим играче из Аргентине", намигнуо је.

Када је сама утакмица у питању, тренер шампиона Србије говорио је сасвим озбиљно...

"Нормално је да очекујем само нашу победу, јер ако смо победили на Малти, можемо и овде. Морамо ипак максимално озбиљно да приступимо мечу јер данас нико не сме да се потцењује", рекао је и додао:

"Сви су здрави осим Орландића који је у Словенији повредио задњу ложу".

Које су крајње границе овог реновираног састава Црвене звезде?

"Тешко је проценити потенцијал тима јер нисмо сви заједно прошли припреме, видећемо кроз наредне утакмице", рекао је Божовић.

О томе што мало ко прича о Валети...

"Неће се играчи опустити, јер још не играмо са Лудогорецом, морамо прво да завршимо посао који нас чека у уторак, па ћемо онда причати о њима", рекао је Божовић и стао у одбрану стрелца 20 голова из прошле сезоне, тренутно недовољно спремног и "набријаног", Уга Вијеире.

"Вијеира је играч који увек може да реши утакмицу. Мислим да ће имати довољно мотива да сутра постигне гол".

А, Џон Руиз?

"Руиз је физички боље и спреман је за једно полувреме, али не треба да журимо и да га изгоримо, као што је то већ био случај са неким играчима прошле сезоне".

Прошле сезоне Марко Петковић имао је предност над Милошем Цветковићем. Ове сезоне то се променило и тако ће вероватно остати и у уторак увече.

"Петковић је ту и тренира. Ништа се није променило, осим што не игра. Ја састављам тим и одлучујем о томе ко ће на терен, не видим шта је ту спорно", питао је Божовић.

"Потребно нам је 25 играча за сезону. Биће још одлазака и долазака", образложио је потом.

Он сматра да ће његовој екипи бити много лакше пред пуним трибинама "Рајка Митића", него на Малти.

"Прва утакмица у сезони никад није лака и драго ми је да смо скинули ту почетну нервозу са врата", рекао је а онда поновио раније изнет став везан за "виђен" пласман у Лигу шампиона.

"Не треба стварати велике алузије и очекивати експресан пласман у Лигу шампиона. То је процес од три године. Новац данас, нажалост игра главну улогу у фудбалу. Лудогорец има богатог власника који може да уложи милионе, а Звезда се финансирала од продаја Рајковића, Грујића и Јовановића. Треба то имати у виду", рекао је Божовић на крају прве званичне конференције у Београду у сезони 2016/17.

А, биће их...

Реванш меч 2. кола квалификација за Лигу шампиона

Уторак, 20.00

Стадион "Рајко Митић"

Београд

Суди Торе Хансен (Норвешка)

Резултат првог меча: Валета - Црвена звезда 1:2 (1:0)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар