"Grof" pred Valetu: Da ne lete dronovi, možda?!

Kako cure informacije s treninga, zapitao se trener Crvene zvezde i obrazložio zašto voli Argentince. Još jedna zanimljiva konferencija održana je u Ljutice Bogdana.

Fudbal 18.07.2016 | 16:00
"Grof" pred Valetu: Da ne lete dronovi, možda?!
Trener Crvene zvezde Miodrag Božović ne dozvoljava prisustvo treninzima ekipe.

Stoga, dan pred beogradski debi crveno-belih i revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa malteškom Valetom, u prvi plan "gurnuo" je spekulacije o tome da će kapitena Aleksandra Lukovića u startnih 11 zameniti Zoran Rendulić.

"Ne znam odakle te informacije da će Luković na klupu? Znam da mediji ne gledaju treninge, ali imate svoje izvore i svaka vam čast", rekao je popularni "Grof" i potom se nadovezao...

"Da ne lete dronovi?"

Posle kraće pauze nadovezao se...

"Biće promena u timu, mada nije sve bilo loše na Malti. Previše su oni predstavljeni kao mačiji kašalj, a u našem prvenstvu nema napadača kao što je Falkone".

Potom je rešio i jednu nedoumicu – posle 45 minuta na Malti, Pablo Mouče dobiće šansu od 1. minuta u Beogradu.

"Mouče će najverovatnije početi. Ima dobar karakter i ako nije fizički spreman, on to nadoknadi željom. Zato volim igrače iz Argentine", namignuo je.

Kada je sama utakmica u pitanju, trener šampiona Srbije govorio je sasvim ozbiljno...

"Normalno je da očekujem samo našu pobedu, jer ako smo pobedili na Malti, možemo i ovde. Moramo ipak maksimalno ozbiljno da pristupimo meču jer danas niko ne sme da se potcenjuje", rekao je i dodao:

"Svi su zdravi osim Orlandića koji je u Sloveniji povredio zadnju ložu".

Koje su krajnje granice ovog renoviranog sastava Crvene zvezde?

"Teško je proceniti potencijal tima jer nismo svi zajedno prošli pripreme, videćemo kroz naredne utakmice", rekao je Božović.

O tome što malo ko priča o Valeti...

"Neće se igrači opustiti, jer još ne igramo sa Ludogorecom, moramo prvo da završimo posao koji nas čeka u utorak, pa ćemo onda pričati o njima", rekao je Božović i stao u odbranu strelca 20 golova iz prošle sezone, trenutno nedovoljno spremnog i "nabrijanog", Uga Vijeire.

"Vijeira je igrač koji uvek može da reši utakmicu. Mislim da će imati dovoljno motiva da sutra postigne gol".

A, Džon Ruiz?

"Ruiz je fizički bolje i spreman je za jedno poluvreme, ali ne treba da žurimo i da ga izgorimo, kao što je to već bio slučaj sa nekim igračima prošle sezone".

Prošle sezone Marko Petković imao je prednost nad Milošem Cvetkovićem. Ove sezone to se promenilo i tako će verovatno ostati i u utorak uveče.

"Petković je tu i trenira. Ništa se nije promenilo, osim što ne igra. Ja sastavljam tim i odlučujem o tome ko će na teren, ne vidim šta je tu sporno", pitao je Božović.

"Potrebno nam je 25 igrača za sezonu. Biće još odlazaka i dolazaka", obrazložio je potom.

On smatra da će njegovoj ekipi biti mnogo lakše pred punim tribinama "Rajka Mitića", nego na Malti.

"Prva utakmica u sezoni nikad nije laka i drago mi je da smo skinuli tu početnu nervozu sa vrata", rekao je a onda ponovio ranije iznet stav vezan za "viđen" plasman u Ligu šampiona.

"Ne treba stvarati velike aluzije i očekivati ekspresan plasman u Ligu šampiona. To je proces od tri godine. Novac danas, nažalost igra glavnu ulogu u fudbalu. Ludogorec ima bogatog vlasnika koji može da uloži milione, a Zvezda se finansirala od prodaja Rajkovića, Grujića i Jovanovića. Treba to imati u vidu", rekao je Božović na kraju prve zvanične konferencije u Beogradu u sezoni 2016/17.

A, biće ih...

Revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Utorak, 20.00

Stadion "Rajko Mitić"

Beograd

Sudi Tore Hansen (Norveška)

Rezultat prvog meča: Valeta - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar