Ранијери хвали колеге: Мурињо је можда нови Фергусон!

Менаџер Лестер Ситија Клаудио Ранијери врло похвално је причао о колегама из ривалских клубова Челсија, Манчестер Јунајтеда, Тотенхема и Ливерпула.

Фудбал 27.07.2016 | 09:00
Ранијери хвали колеге: Мурињо је можда нови Фергусон!
Ранијери је прошле сезоне предводио "лисице" до шокантне титуле у Премијер лиги, а предстојеће ће имати два нова озбољна ривала, Челси и Јунајтед, са новим менаџерима.

Челси је на место новог тренера довео Антонија Контеа, који се није прославио на дебију против бечког Рапида (0:2), па су га брзо прозвали "Ван Галом 2".

"Антонио и Челси су створени једно за друго. Морају добро да се упознају и не дозволе себи да их омету неизбежне културне разлике, али у Челсију ћемо видети италијански модел",рекао је Ранијери за Газету дело спорт.
ра
С друге стране, Јунајтед има огромне амбиције по доласку Жозеа Муриња на Олд Трафорд.

"Може можда да постане и нови сер Алекс Фергусон. Неће остати у Манчестеру 26 година, али ће оставити трага", рекао је италијански тренер.

Ранијери је истакао још двојицу тренера за које мисли да треба да се обрати пажња – Маурисија Поћетина из Тотенхема и Јиргена Клопа из Ливерпула.

"Покетино је био ривал за пример током завршног спринта до титуле прошле сезоне. Он ради врло добро. Клоп ће имати предност што је разбио лед у околини и научио више о Премијер лиги. Осим тога, мени делује да је савршен за окружење као што је Ливерпул", закључио је Ранијери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар