Ranijeri hvali kolege: Murinjo je možda novi Ferguson!

Menadžer Lester Sitija Klaudio Ranijeri vrlo pohvalno je pričao o kolegama iz rivalskih klubova Čelsija, Mančester Junajteda, Totenhema i Liverpula.

Fudbal 27.07.2016 | 09:00
Ranijeri hvali kolege: Murinjo je možda novi Ferguson!
Ranijeri je prošle sezone predvodio "lisice" do šokantne titule u Premijer ligi, a predstojeće će imati dva nova ozboljna rivala, Čelsi i Junajted, sa novim menadžerima.

Čelsi je na mesto novog trenera doveo Antonija Kontea, koji se nije proslavio na debiju protiv bečkog Rapida (0:2), pa su ga brzo prozvali "Van Galom 2".

"Antonio i Čelsi su stvoreni jedno za drugo. Moraju dobro da se upoznaju i ne dozvole sebi da ih ometu neizbežne kulturne razlike, ali u Čelsiju ćemo videti italijanski model",rekao je Ranijeri za Gazetu delo sport.
ra
S druge strane, Junajted ima ogromne ambicije po dolasku Žozea Murinja na Old Traford.

"Može možda da postane i novi ser Aleks Ferguson. Neće ostati u Mančesteru 26 godina, ali će ostaviti traga", rekao je italijanski trener.

Ranijeri je istakao još dvojicu trenera za koje misli da treba da se obrati pažnja – Maurisija Poćetina iz Totenhema i Jirgena Klopa iz Liverpula.

"Poketino je bio rival za primer tokom završnog sprinta do titule prošle sezone. On radi vrlo dobro. Klop će imati prednost što je razbio led u okolini i naučio više o Premijer ligi. Osim toga, meni deluje da je savršen za okruženje kao što je Liverpul", zaključio je Ranijeri.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar