Америчке похвале српској политици

Амерички државни секретар Џон Кери у разговору са премијером Србије Александром Вучићем похвалио је политику регионалне стабилности коју води Влада Србије.

Србија 18.07.2016 | 13:15
Америчке похвале српској политици
Саговорници су на састанку у Бриселу изразили спремност за унапређење српско-америчких билатералних односа.

Вучић је захвалио на јасној и недвосмисленој подршци САД европском путу Србије, посебно у процесу отварања поглавља 23 и 24, о правосуђу и правди, саопштено је из Владе Србије.

Кери је затражио од Вучића да, у процесу помирења међу народима Западног Балкана, настави са активним и искреним односом, који је у погледу смиривању тензија у том дијелу Европе пружио значајне резултате.

Састанку двојице званичника присуствовала је и помоћник државног секретара САД Викторија Нуланд.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

камелеон

18.07.2016 11:26

Не ваља ништа. Куку оном кога Америка фали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

самуел

18.07.2016 11:58

Знаци након 25 година опирања и ратова у Србији се води политика која одговара Америци??? Јесмо ли то били у криву или нас власт издаје??? Питам се ја несто овако уз кахву ;)

Name

ре самуел

18.07.2016 12:55

Дали су у криву баш све државе у којима је данас упетљана америчка политика и интереси великих, питам се уз кафу. Како је лијепо било радити у Ираку, Либији и другим државама које је уништила САД. Сви су били срећни и задовољни осим САД и њихове експанзионистичке политике.

Name

ре ре самуел

18.07.2016 16:22

Када је први пут нападнт Ирак српска радикална странка на челу са Сесељом је изразила подршку Америци и понудили неограницену подршку указујући на дугогодисње пријатељство и случај када су четници спасили америчког пилота. Послије тога је Америка постала српски непријатељ број један, бомбардовали, отели Косово итд. Сад опет Америка савезник и испуњавају се Амерички услови. Чему та промјена српске политике? Зашто се не испунише услови још 91 год. не би било бомбардовања и отимања Косова? Је ли ово треба да додје дупе до дувара да се неке ствари схвате?? Питам се ја нако уз кахву. ;)

Name

зајебант

18.07.2016 12:01

Србија је потписала да ће сарађивати са Међународним судом за ратне злочине.. У вези са горе наведеним, за Србију је некад био главни услов изручење лица оптужених за ратне злочине.. данас...кад више нема оптужених које је Србија дужна изручити... погађајте шта је следећи услов...а који је такођер обавеза, по потписаном споразуму о сарадњи?? Да би се затворило поглавље 23. мора се безусловно признати судске одлуке споменутог суда, ...дакле и ону која говори о геноциду у Сребреници.... без тога, нема ништа од ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

18.07.2016 12:17

Како маца дојде на вратанца хаха бозе драги алај нас самарају

ОДГОВОРИТЕ