Američke pohvale srpskoj politici

Američki državni sekretar DŽon Keri u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem pohvalio je politiku regionalne stabilnosti koju vodi Vlada Srbije.

Srbija 18.07.2016 | 13:15
Američke pohvale srpskoj politici
Sagovornici su na sastanku u Briselu izrazili spremnost za unapređenje srpsko-američkih bilateralnih odnosa.

Vučić je zahvalio na jasnoj i nedvosmislenoj podršci SAD evropskom putu Srbije, posebno u procesu otvaranja poglavlja 23 i 24, o pravosuđu i pravdi, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Keri je zatražio od Vučića da, u procesu pomirenja među narodima Zapadnog Balkana, nastavi sa aktivnim i iskrenim odnosom, koji je u pogledu smirivanju tenzija u tom dijelu Evrope pružio značajne rezultate.

Sastanku dvojice zvaničnika prisustvovala je i pomoćnik državnog sekretara SAD Viktorija Nuland.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

kameleon

18.07.2016 11:26

Ne valja ništa. Kuku onom koga Amerika fali.

ODGOVORITE
Name

samuel

18.07.2016 11:58

Znaci nakon 25 godina opiranja i ratova u Srbiji se vodi politika koja odgovara Americi??? Jesmo li to bili u krivu ili nas vlast izdaje??? Pitam se ja nesto ovako uz kahvu ;)

Name

re samuel

18.07.2016 12:55

Dali su u krivu baš sve države u kojima je danas upetljana američka politika i interesi velikih, pitam se uz kafu. Kako je lijepo bilo raditi u Iraku, Libiji i drugim državama koje je uništila SAD. Svi su bili srećni i zadovoljni osim SAD i njihove ekspanzionističke politike.

Name

re re samuel

18.07.2016 16:22

Kada je prvi put napadnt Irak srpska radikalna stranka na čelu sa Seseljom je izrazila podršku Americi i ponudili neogranicenu podršku ukazujući na dugogodisnje prijateljstvo i slučaj kada su četnici spasili američkog pilota. Poslije toga je Amerika postala srpski neprijatelj broj jedan, bombardovali, oteli Kosovo itd. Sad opet Amerika saveznik i ispunjavaju se Američki uslovi. Čemu ta promjena srpske politike? Zašto se ne ispuniše uslovi još 91 god. ne bi bilo bombardovanja i otimanja Kosova? Je li ovo treba da dodje dupe do duvara da se neke stvari shvate?? Pitam se ja nako uz kahvu. ;)

Name

zajebant

18.07.2016 12:01

Srbija je potpisala da će sarađivati sa Međunarodnim sudom za ratne zločine.. U vezi sa gore navedenim, za Srbiju je nekad bio glavni uslov izručenje lica optuženih za ratne zločine.. danas...kad više nema optuženih koje je Srbija dužna izručiti... pogađajte šta je sledeći uslov...a koji je također obaveza, po potpisanom sporazumu o saradnji?? Da bi se zatvorilo poglavlje 23. mora se bezuslovno priznati sudske odluke spomenutog suda, ...dakle i onu koja govori o genocidu u Srebrenici.... bez toga, nema ništa od EU

ODGOVORITE
Name

Kumic

18.07.2016 12:17

Kako maca dojde na vratanca haha boze dragi alaj nas samaraju

ODGOVORITE