Видео: Враћа се играч због кога би Марадона купио карту!

Бивша звезда Аргентине и бројних европских клубова, Пабло Аимар објавио је данас да се враћа фудбалу после паузе од годину дана.

Фудбал 19.07.2016 | 15:30
Видео: Враћа се играч због кога би Марадона купио карту!
Овај 36-годишњи плејмејкер би, према наводима медија, требало да предстојеће сезоне игра за Естудијантес Рио Кварто, клуб из места из ког потиче и у ком је почео да тренира као дечак.

Као играча га је посебно ценио легендарни Дијего Армандо Марадона, који је говорио да је Аимар један од ретких играча због којих би платио улазницу за утакмицу.

Аимар је са 14 година из Рио Кварта прешао у омладинску школу Ривер Плејта, за чији је први тим дебитовао 1996. и потом постао један од најтраженијих светских фудбалера.

Након четири године играња за први тим Ривера, прешао је у Валенсију, где је оставио велики траг. Током шест сезона у том шпанском клубу, два пута је тријумфовао у Примери, освојио је Куп УЕФА и играо је финале Лиге шампиона.

У Европи је провео још седам година играјући за Сарагосу у Шпанији и португалску Бенфику, из које је 2013. отишао у Малезију где је кратко остао.

У јануару 2015. вратио се у Ривер, одиграо само једну утакмицу и средином те године објавио је да се због хроничних проблема са повредама повлачи из фудбала.

Аимар је за репрезентацију Аргентине играо 52 пута, уз осам голова.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар