Далипагић о шансама "Орлова": Јокићу теже у Рију, него у НБА!

Злато је резервисано за Американце, а ми ћемо се са Французима и Шпанцима борити за медаљу. Остали су иста боранија, каже за „Блиц” легенда наше кошарке.

Кошарка 18.07.2016 | 22:45
Далипагић о шансама "Орлова": Јокићу теже у Рију, него у НБА!
Наше кошаркаше за мање од 20 дана у Рију у групи А очекују мечеви против САД, Француске, Венецуеле, Кине и Аустралије.

- Американци ће бити сигурно први у групи, док ћемо се ми са Французима борити за друго место. Остали немају шансу да нас угрозе. Друга група је много уједначенија, тамо бисмо могли да будемо први, али и четврти. Главни меч ће бити у четвртфиналу, где нам је потребан опрез да нас не би изненадили тимови попут Литваније или Хрватске - рекао је Далипагић.

Легендарни кошаркаш није остао имун на игре Николе Јокића на квалификационом турниру у Београду.

- Енормно је напредовао, али мора да буде свестан да ће у Рију бити добро чуван. Не сме да се заноси да ће лако давати по 20 поена као у НБА, јер ће га у Бразилу ударати.

Иако је у Београду показао класу, Далипагић га још не види као лидера екипе.

- Главни су Теодосић у нападу и Марковић у одбрани. Калинић може да искочи у неким мечевима, али није вансеријски играч и нема континуитет. Штимац је прави тимски играч, зна колико може и не иде преко својих граница.

Игре у Рију су право такмичење за велики успех наше селекције.

- Успех би било освајање медаље, док би испадање у групи био велики неуспех. Видело се и на Европском првенству да одлучују ситнице, па смо ми за један кош остали без медаље.

Подршка Бобију

Много прашине је изазвала одлука селектора Александра Ђорђевића да у репрезентацију не позове Бобана Марјановића.

- Подржавао сам Марјановића од првог дана да потпише уговор. Мора дечко да живи од нечега. Ипак, селектор доноси одлуке и зна зашто није звао једног од најбољих наших играча. Он ће и одговарати за успехе и неуспехе - јасан је Далипагић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар