Dalipagić o šansama "Orlova": Jokiću teže u Riju, nego u NBA!

Zlato je rezervisano za Amerikance, a mi ćemo se sa Francuzima i Špancima boriti za medalju. Ostali su ista boranija, kaže za „Blic” legenda naše košarke.

Košarka 18.07.2016 | 22:45
Dalipagić o šansama "Orlova": Jokiću teže u Riju, nego u NBA!
Naše košarkaše za manje od 20 dana u Riju u grupi A očekuju mečevi protiv SAD, Francuske, Venecuele, Kine i Australije.

- Amerikanci će biti sigurno prvi u grupi, dok ćemo se mi sa Francuzima boriti za drugo mesto. Ostali nemaju šansu da nas ugroze. Druga grupa je mnogo ujednačenija, tamo bismo mogli da budemo prvi, ali i četvrti. Glavni meč će biti u četvrtfinalu, gde nam je potreban oprez da nas ne bi iznenadili timovi poput Litvanije ili Hrvatske - rekao je Dalipagić.

Legendarni košarkaš nije ostao imun na igre Nikole Jokića na kvalifikacionom turniru u Beogradu.

- Enormno je napredovao, ali mora da bude svestan da će u Riju biti dobro čuvan. Ne sme da se zanosi da će lako davati po 20 poena kao u NBA, jer će ga u Brazilu udarati.

Iako je u Beogradu pokazao klasu, Dalipagić ga još ne vidi kao lidera ekipe.

- Glavni su Teodosić u napadu i Marković u odbrani. Kalinić može da iskoči u nekim mečevima, ali nije vanserijski igrač i nema kontinuitet. Štimac je pravi timski igrač, zna koliko može i ne ide preko svojih granica.

Igre u Riju su pravo takmičenje za veliki uspeh naše selekcije.

- Uspeh bi bilo osvajanje medalje, dok bi ispadanje u grupi bio veliki neuspeh. Videlo se i na Evropskom prvenstvu da odlučuju sitnice, pa smo mi za jedan koš ostali bez medalje.

Podrška Bobiju

Mnogo prašine je izazvala odluka selektora Aleksandra Đorđevića da u reprezentaciju ne pozove Bobana Marjanovića.

- Podržavao sam Marjanovića od prvog dana da potpiše ugovor. Mora dečko da živi od nečega. Ipak, selektor donosi odluke i zna zašto nije zvao jednog od najboljih naših igrača. On će i odgovarati za uspehe i neuspehe - jasan je Dalipagić.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar