Конте: Менталитет, срце, стрпљење и воља!

"Челси има фантастичне играче, велике таленте, али у овом тренутку свијет не мисли да су на истом нивоу као Меси, Луис Суарез, Нејмар, Кристијано Роналдо или Пол Погба", сматра италијански стручњак на клупи лондонских "плаваца".

Фудбал 18.07.2016 | 22:00
Конте: Менталитет, срце, стрпљење и воља!
Нови менаџер Челсија Антонио Конте сматра да може помоћи Едену Азару да достигне ниво једног од најбољих нападача данашњице Лионела Месија, те да остале звијезде лондонског клуба може претворити у фаворите за освајање Златне лопте.

Иза Челсија је веома лоша сезона у којој је као актуелни првак завршио на 10. мјесту Премијер лиге, а највише се примијетио пад у форми главне звијезде Едена Азара, који је само годину раније био проглашен играчем године.

"Мислим да Челси има играче који могу бити још бољи. Сматрам да они још увијек могу много напредовати радом. Имамо фантастичне играче, велике таленте али у овом тренутку свијет не мисли да су на истом нивоу као Меси, Луис Суарез, Нејмар, Кристијано Роналдо или Пол Погба", казао је Конте, преносе британски медији.

Истакао је да у Челсију има играча који радом могу напредовати много и достићи тај ниво али да је веома важно да они то схвате.

"Важно је да играчи схвате да морају радити да би од врхунског играча постали још бољи и остали такви. Менталитет је битан. Битно је срце. Битни су стрпљење и воља. У овом је случају за тренера је битно да узме најбоље играче и покуша их поправити", истакао је Конте.

Азар није постигао лигашки гол од 23. априла, његов пад форме је утицао и на игру цјелокупног тима који је завршио сезону 31 бод иза првака Лестера, што је дотадашњег менаџера Жозеа Муриња коштало посла.

"Мислим да је прошла сезона била лоша за све играче. Невјероватно је да је Челси завршио десети на табели. Челси мора освајати наслове или бар до краја бити у трци за наслов, играти Лигу шампиона. Прошла сезоне ја била лоша за све, не само за Азара, али нам је јако важно да се он врати у своју праву форму. Разговарао сам с њим и сретан сам. Драго ми је да могу тренирати фантастичног играча као што је он, а и остале играче. Понављам, важно ми је сљедеће сезоне створити прави дух, а са сјајном организацијом и физичким стањем можемо имати добру сезону", поручио је Италијан на клупи "плаваца".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар