Konte: Mentalitet, srce, strpljenje i volja!

"Čelsi ima fantastične igrače, velike talente, ali u ovom trenutku svijet ne misli da su na istom nivou kao Mesi, Luis Suarez, Nejmar, Kristijano Ronaldo ili Pol Pogba", smatra italijanski stručnjak na klupi londonskih "plavaca".

Fudbal 18.07.2016 | 22:00
Konte: Mentalitet, srce, strpljenje i volja!
Novi menadžer Čelsija Antonio Konte smatra da može pomoći Edenu Azaru da dostigne nivo jednog od najboljih napadača današnjice Lionela Mesija, te da ostale zvijezde londonskog kluba može pretvoriti u favorite za osvajanje Zlatne lopte.

Iza Čelsija je veoma loša sezona u kojoj je kao aktuelni prvak završio na 10. mjestu Premijer lige, a najviše se primijetio pad u formi glavne zvijezde Edena Azara, koji je samo godinu ranije bio proglašen igračem godine.

"Mislim da Čelsi ima igrače koji mogu biti još bolji. Smatram da oni još uvijek mogu mnogo napredovati radom. Imamo fantastične igrače, velike talente ali u ovom trenutku svijet ne misli da su na istom nivou kao Mesi, Luis Suarez, Nejmar, Kristijano Ronaldo ili Pol Pogba", kazao je Konte, prenose britanski mediji.

Istakao je da u Čelsiju ima igrača koji radom mogu napredovati mnogo i dostići taj nivo ali da je veoma važno da oni to shvate.

"Važno je da igrači shvate da moraju raditi da bi od vrhunskog igrača postali još bolji i ostali takvi. Mentalitet je bitan. Bitno je srce. Bitni su strpljenje i volja. U ovom je slučaju za trenera je bitno da uzme najbolje igrače i pokuša ih popraviti", istakao je Konte.

Azar nije postigao ligaški gol od 23. aprila, njegov pad forme je uticao i na igru cjelokupnog tima koji je završio sezonu 31 bod iza prvaka Lestera, što je dotadašnjeg menadžera Žozea Murinja koštalo posla.

"Mislim da je prošla sezona bila loša za sve igrače. Nevjerovatno je da je Čelsi završio deseti na tabeli. Čelsi mora osvajati naslove ili bar do kraja biti u trci za naslov, igrati Ligu šampiona. Prošla sezone ja bila loša za sve, ne samo za Azara, ali nam je jako važno da se on vrati u svoju pravu formu. Razgovarao sam s njim i sretan sam. Drago mi je da mogu trenirati fantastičnog igrača kao što je on, a i ostale igrače. Ponavljam, važno mi je sljedeće sezone stvoriti pravi duh, a sa sjajnom organizacijom i fizičkim stanjem možemo imati dobru sezonu", poručio je Italijan na klupi "plavaca".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar