Опасна дионица - Клашнице - Прњавор

На дионици пута Клашнице - Прњавор у мјесту Тутњевац догодиле су се двије саобраћајне незгоде у којима је дошло и до превртања једног од возила, а причињена је знатна материјална штета, јавио је БН телевизији један од наших гледалаца који је послао и фотографије.

Република Српска 17.07.2016 | 18:27
Опасна дионица - Клашнице - Прњавор
У Центру јавне безбједности Бањалука кажу да им је пријављена само једна саобраћајна незгода. Према ријечима дежурног полицајца, Полицијска станица Лакташи добила је дојаву да су се два путничка возила сударила у мјесту Клашнице и да је наступила мања материјална штета.

Наш гледалац се пита се да ли у овој држави постоји нека служба која води статистику броја саобраћајних несрећа на једном мјесту.

Да ли је људски живот толико безвриједан да се годинама ништа не предузима са се стање на овој дионици исправи, пита овај гледалац који нам се и раније обраћао у настојању да скрене пажњу на овај проблем.



Истицао је да је више пута писао “Путевима Српске”, али  ниједан одговор није добио.

Сматра да би се мање несрећа дешавало када би имали нормалне путеве које има ко да одржава.

(БН телевизија)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

рока

17.07.2016 16:37

Ма друже мој кога је брига за људе у овој држави,ниси једини који је писао и није једина дионица за коју је баш неког брига

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

17.07.2016 16:52

Високофреквентна дионица а самим тим проблематична,отварањем ауто пута биће ваљда боље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

возач

17.07.2016 17:13

Ова дионица уопште није високо-фреквентна и уопште није опасна. За будале је свака цеста опасна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре возац

17.07.2016 18:05

Ти онда оцигледно не познајес ову дионицу пута,она је итекако високо-фреквентна.

Name

Несхваћен

17.07.2016 20:17

Путовао сам 12 година сваки дан на релацији Прњавор-Б.Лука. На овом дијелу пута ако је мокар коловоз скоро сваки дан је саоб.незгода. Требало би анализирати шта је узрок и предузети мјере на отклањању.

Name

Свједок

18.07.2016 11:58

Сав саобраћај од Дервенте према БЛ иде овуда. Тек петком и недељом те празницима навече је највећи пролазак аутомобила. Најоштрије кривине и то под нагибом, успон или спуштање, је на овом мјесту. До Козаре нема оваквих кривина. Како кажу никад не знаш која будала иде са друге стране према теби па ми се чини да си ти баш та будала.... ;-)

Name

дада

18.07.2016 13:56

Увијек сам се чудио како на оваквим мјестима није црна тачка, како нема више знакова упозорења ...чија је надлежност? изгледа да је људски живот најјефтинији, такође често пролазим овом дионицом и свједок сам да се превртања дешавају при малим брзинама, једноставно возачи нису свјесни у шта улазе и не снађу се

Name

гиометар

18.07.2016 15:37

Овај пут је опосан сваке године и у свакоме времену,опасан пут подлога на асвалту која се нанесе од блата иловацедо испустних плинова цадј,опасан и задивљаке,кратене,пијане,тренезне, нове ,неискуснтне , искустне и професионалне возаце.и немој да се неко надје превисе паметан овај транзит Класнице-Прњавор је стварно ОПАСТНО !!!!!зелим опрезну возњу на том путу свим возацима.

Name

комсија

17.07.2016 18:45

Пуних 15 год.на овом мјесту (Босковици-Тутњевав)се десавају теске саобрацајне незгоде и нико ниста непредузима,неколико погинулих,стотине повриједјених,хиљаде разбијених возила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

18.07.2016 15:00

Поставе знак ограничења брзине и мисле да су ријешили проблем. Пут треба реконструирати то је једино исправно рјешење.

Name

возав

17.07.2016 20:44

Толико новца се издваја за друмарине при регистрацији возила а путеви су нсјкатастрофалнији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједок

18.07.2016 11:50

Овдје постоји клизиште и глиновита земља се спушта скроз на цесту и прави цесту клизавом кад год нешто пада, снијег или киша. Нема канала већ вода помешана са блатом излази на цесту. Возачи када наиђу на такав терен, уз оштру кривину надесно, не успију се снаћи, док волан исправе, возило крене уз брдо што доводи до превртања возила на кров при малој брзини. Лично сам видио превртање возила прије годину а прије пар мјесеци ту је се окренуо велики камион тегљач и само је срећа била да није ишло возило из супротног смера јер је он завршио на супротном узвишењу. Чак су постављали знакове упозорења и нису урадили ништа конкретно. Треба бријег срушити и направити канал за воду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возац 007

18.07.2016 15:02

Дионица јесте опасна и незгодна, али ако се прилагоди брзина условима пута мозе доци до несреце изазване искљуциво људским фактором. Вецина не постује ограницење брзине, у конкретном слуцају "гасају" гдје су незгодне кривине и после буде јој. Путујем цесто том магистралом, возим по ограницењима + до 10км/х висе од дозвољене брзине и у главном ме претицу друга возила. Никад ни једне ризицне ситуације изазване мојом греском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн коктел

18.07.2016 15:48

Колико је ова кривина опасна најбоље зна Бојан Белиц управо ту је разбио свог бмв-а.

ОДГОВОРИТЕ