Opasna dionica - Klašnice - Prnjavor

Na dionici puta Klašnice - Prnjavor u mjestu Tutnjevac dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima je došlo i do prevrtanja jednog od vozila, a pričinjena je znatna materijalna šteta, javio je BN televiziji jedan od naših gledalaca koji je poslao i fotografije.

Republika Srpska 17.07.2016 | 18:27
Opasna dionica - Klašnice - Prnjavor
U Centru javne bezbjednosti Banjaluka kažu da im je prijavljena samo jedna saobraćajna nezgoda. Prema riječima dežurnog policajca, Policijska stanica Laktaši dobila je dojavu da su se dva putnička vozila sudarila u mjestu Klašnice i da je nastupila manja materijalna šteta.

Naš gledalac se pita se da li u ovoj državi postoji neka služba koja vodi statistiku broja saobraćajnih nesreća na jednom mjestu.

Da li je ljudski život toliko bezvrijedan da se godinama ništa ne preduzima sa se stanje na ovoj dionici ispravi, pita ovaj gledalac koji nam se i ranije obraćao u nastojanju da skrene pažnju na ovaj problem.



Isticao je da je više puta pisao “Putevima Srpske”, ali  nijedan odgovor nije dobio.

Smatra da bi se manje nesreća dešavalo kada bi imali normalne puteve koje ima ko da održava.

(BN televizija)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

roka

17.07.2016 16:37

Ma druže moj koga je briga za ljude u ovoj državi,nisi jedini koji je pisao i nije jedina dionica za koju je baš nekog briga

ODGOVORITE
Name

sale

17.07.2016 16:52

Visokofrekventna dionica a samim tim problematična,otvaranjem auto puta biće valjda bolje...

ODGOVORITE
Name

vozač

17.07.2016 17:13

Ova dionica uopšte nije visoko-frekventna i uopšte nije opasna. Za budale je svaka cesta opasna.

ODGOVORITE
Name

re vozac

17.07.2016 18:05

Ti onda ocigledno ne poznajes ovu dionicu puta,ona je itekako visoko-frekventna.

Name

Neshvaćen

17.07.2016 20:17

Putovao sam 12 godina svaki dan na relaciji Prnjavor-B.Luka. Na ovom dijelu puta ako je mokar kolovoz skoro svaki dan je saob.nezgoda. Trebalo bi analizirati šta je uzrok i preduzeti mjere na otklanjanju.

Name

Svjedok

18.07.2016 11:58

Sav saobraćaj od Dervente prema BL ide ovuda. Tek petkom i nedeljom te praznicima naveče je najveći prolazak automobila. Najoštrije krivine i to pod nagibom, uspon ili spuštanje, je na ovom mjestu. Do Kozare nema ovakvih krivina. Kako kažu nikad ne znaš koja budala ide sa druge strane prema tebi pa mi se čini da si ti baš ta budala.... ;-)

Name

dada

18.07.2016 13:56

Uvijek sam se čudio kako na ovakvim mjestima nije crna tačka, kako nema više znakova upozorenja ...čija je nadležnost? izgleda da je ljudski život najjeftiniji, takođe često prolazim ovom dionicom i svjedok sam da se prevrtanja dešavaju pri malim brzinama, jednostavno vozači nisu svjesni u šta ulaze i ne snađu se

Name

giometar

18.07.2016 15:37

Ovaj put je oposan svake godine i u svakome vremenu,opasan put podloga na asvaltu koja se nanese od blata ilovacedo ispustnih plinova cadj,opasan i zadivljake,kratene,pijane,trenezne, nove ,neiskusntne , iskustne i profesionalne vozace.i nemoj da se neko nadje previse pametan ovaj tranzit Klasnice-Prnjavor je stvarno OPASTNO !!!!!zelim opreznu voznju na tom putu svim vozacima.

Name

komsija

17.07.2016 18:45

Punih 15 god.na ovom mjestu (Boskovici-Tutnjevav)se desavaju teske saobracajne nezgode i niko nista nepreduzima,nekoliko poginulih,stotine povrijedjenih,hiljade razbijenih vozila.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

18.07.2016 15:00

Postave znak ograničenja brzine i misle da su riješili problem. Put treba rekonstruirati to je jedino ispravno rješenje.

Name

vozav

17.07.2016 20:44

Toliko novca se izdvaja za drumarine pri registraciji vozila a putevi su nsjkatastrofalniji.

ODGOVORITE
Name

Svjedok

18.07.2016 11:50

Ovdje postoji klizište i glinovita zemlja se spušta skroz na cestu i pravi cestu klizavom kad god nešto pada, snijeg ili kiša. Nema kanala već voda pomešana sa blatom izlazi na cestu. Vozači kada naiđu na takav teren, uz oštru krivinu nadesno, ne uspiju se snaći, dok volan isprave, vozilo krene uz brdo što dovodi do prevrtanja vozila na krov pri maloj brzini. Lično sam vidio prevrtanje vozila prije godinu a prije par mjeseci tu je se okrenuo veliki kamion tegljač i samo je sreća bila da nije išlo vozilo iz suprotnog smera jer je on završio na suprotnom uzvišenju. Čak su postavljali znakove upozorenja i nisu uradili ništa konkretno. Treba brijeg srušiti i napraviti kanal za vodu.

ODGOVORITE
Name

Vozac 007

18.07.2016 15:02

Dionica jeste opasna i nezgodna, ali ako se prilagodi brzina uslovima puta moze doci do nesrece izazvane iskljucivo ljudskim faktorom. Vecina ne postuje ogranicenje brzine, u konkretnom slucaju "gasaju" gdje su nezgodne krivine i posle bude joj. Putujem cesto tom magistralom, vozim po ogranicenjima + do 10km/h vise od dozvoljene brzine i u glavnom me preticu druga vozila. Nikad ni jedne rizicne situacije izazvane mojom greskom.

ODGOVORITE
Name

bn koktel

18.07.2016 15:48

Koliko je ova krivina opasna najbolje zna Bojan Belic upravo tu je razbio svog bmv-a.

ODGOVORITE