ДК: Лајовић слаб за Едмунда, Срби изгубили од Британаца!

Душан Лајовић изгубио је од Кајла Едмунда а 6:3, 6:4, 7:6 (7-5), па је Велика Британија елиминисала Србију у четвртфиналу Дејвис купа са 3-1 у победама.

Тенис 17.07.2016 | 18:15
ДК: Лајовић слаб за Едмунда, Срби изгубили од Британаца!
Услови за игру били су влажни, лопта је била тешка, а то је више одговарало Едмунду, који игра равно и агресивно. Лајовићеви спинови нису могли да дођу до изражаја, па је Британац углавном имао лаке прилике за напад, које је и користио.

У прва два сета Душан је створио само једну брејк лопту, а Едмунду је по брејк био довољан за релативно лако вођство од 2-0 у сетовима.

И у трећем сету Едмунд је направио брејк и сервирао за меч, а то је био једини период у којем се закувало – Лајовић је успео да направи брејк, при вођству 6:5 створио је и две сет лопте, али у тим тренуцима није био довољно одлучан.

У тај брејку је Лајовић повео 4:2, али предност није успео да сачува, да би на првој меч лопти послао бекхенд у аут.

Велика Британија, која брани трофеј у Дејвис купу, у полуфиналу ће играти са Аргентином, која је елиминисала Италију.

Ток меча: 

Британац је без проблема освојио уводни гем, након чега сигурност показује и Лајовић и стиже до 1:1. Након што Едмунд и следећи гем лако осваја, већ у следећем Лајовић попустаје, па Британац стиже до брејк прилике. Србин ипак сјајно сервира и долази до "ђуса" одличним волеј ударцем, а потом преокреће за 2:2.

Ривал је наставио да без већих проблема осваја своје сервис гемове, док је Лајовић имао проблема и у шестом, где га Едмунд коначно слама и из друге шансе стиже до првог брејк за 4:2. Британац капитализује предност коју је стекао и долази на гем од првог сета.

Није форсирао приликом следећег сервис гема Лајовића, који наш тенисер осваја без изгубљеног поена, након чега Едмунд суверено осваја свој па са 5:3 стиже до сета предности на Ташу.

Лајовић улази добро у други сет, без већих проблема осваја прва два сервис гема, притиска ривала на његов сервис, али не успева да стигне до брејк прилике (2:2). Био је под великим притиском наш тенисер у следећем гему, опет је Едмунд имао брејк шансе, две, али Лајовић успева да се извуче и задржи сервис.

Коначно, у шестом гему Лајовић успева да стигне до брејк шансе, али је пропушта, да би у следећем опет попустио на свом сервису што за разлику од њега Британац успева да искористи и новим брејком стекне предности и у другом сету (4:3).

Лајовић је у деветом гему спасао две брејк и сет лопте, али то Едмунда није пореметило у гему у којем је сервирао за 2-0 – уз један изгубљени поен, Британац је освојио гем за 6:4.

У прва четири гема трећег сета није било брејк шанси, а у петом је први до прилике дошао Едмунд – међутим, Лајовић је храбро напао и волејом се извукао и убрзо повео са 3:2.

Оно што није тада, Едмунд је урадио у седмом гему – Лајовић је спасао две везане брејк лопте, али је Британац на трећој напао и изнудио грешку српског тенисера за вођство 4:3.

Чинило се да ће Едмунд привести и трећи сет крају на исти начин, али онда је Душан у десетом гему ухватио последњи воз – сјајном бекхенд паралелом дошао је до брејк лопте, а онда је изнудио грешку ривала за свој први брејк у мечу (5:5).

Лајовић је био у серији, повео је са 6:5, али је у 12. гему пропустио две сет лопте – није у тим поенима био довољно агресиван. Повео је Душан са 4:2 у тај брејку, али је Едмунд остао смирен, дошао до меч лопте на 6:5, а у том поену Лајовић је послао бекхенд паралелу у аут.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар